Sunday

Spenderade min lördagkväll i Palm City hos Kori, tillsammans med Michelle, Nikki, Kori, Jackie, Kelsey, Keagan & väldigt god mat. Pratade kvällen lång och tvingade guysen att se A lot like love, you gotta love that movie! Nu, Top Gun & glass! ♥



Love

Go Tigers!

Min tredje fredag i Staterna och jag kan nu konstatera att fredagen är veckans bäsa dag, oavsätt världsdestination. Tre av mina lärare är den kvinnliga versionen av Jim Carrey, jag överdriver inte, de är helgalna hela bunten - underbara! Och min fjärde är väldigt gullig, hon bryr sig något enormt om sina elever - ska bli superkul att få åka med den klassen till NY. Veckan sprang iväg så oerhört fort och jag hittar nu till samtliga av mina klassrum. Igårkväll hämtade Kori & Jackie upp mig för football game, vårt skollag, The Tigers, mötte Benjamins från grannstaden Jupiter. Debbie nämnde att Jupier är världens rikaste bostadsområde, bla Celine Dion (vars son går på Benjamins) och Tiger Woods bor där. Husen är sagolika! Jag nämnde i tidigare inlägg att de sa att alla skulle se matchen, alla såg matchen. Alla elever, lärare och föräldrar. The Gators är Floridas footballslag och här är alla tokiga i The Gators, så förhoppningsvis blir det en match med dem inom en snar framtid. Vi träffade även Jack Nicklaus, en av världens mest kända golfare vars barnbarn spelar i Benjamins, på läktaren. En väldigt trevlig man!

Stämningen var oslagbar, alla junior- and seniorkillar hade målade ansikten och magar i våra färger, gult & blått, vilka de flesta hade på sig. Pga blixtvarning, Florida är världens åskhuvudstaden med flest blixtnedslag, så sköts matchen fram en timma. Men när regnbågen bredde ut sig över oss dansade först cheerleaderlaget in och inspringandes kom truppen av footballplayers, vartefter skolbandet matcherade in i patriotisk takt. Tillsammans var de runt 150 stycken. Obeskrivlig känsla, allt är så mäktigt! Alla ställde upp för nationalsången och la händerna på hjärtat. Precis som Kori säger, det går inte riktigt att beskriva vad det är som är så bra med american football, det bara är galet bra. I pausen ställde alla upp sig för the tiger-pepp dance och dansade med. Vi vann med 20 - 14. Vi tog sedan bilarna till Wendy's och åt nattmat. Underbar kväll!

Kom precis hem till rymduppskjutningen från Kennedy Space Center i Cocoa beach, en bit ifrån oss. Stod ute på tomten med Debbie och såg hur rymdraket lyfte från marken och begav sig iväg. Väldigt kul att ha sett en rymdraket lyfta på riktigt. Hörde dessutom att Fuglesang var med.

Nu ska jag till Surfcenter och leta bikini och ikväll blir det bio med tjejerna.
Var väldigt skönt att få höra familjens röster idag, jag längtar efter er mina lagspelare! ♥

OCH NATURLIGTVIS VÄRLDENS STÖRSTA GRATTIS TILL MIN UNDERBARA JESSICA SOM FYLLER 18 IDAG!!!


American football, Tigers againsT Jupiter Benjamins.

Kori, Jackie, me & Michelle.

Kori, Hunter & Jackie.

Nightfood taste as good in America, Wendy's!

Jack Nicklaus.

Fuglesang är definitivt inte en man med fötterna på jorden

Love


I sleep with Superman.

Hey there you, har nu varit här i mer än två veckor, en tjugondel av tiden. Stod ute inatt igen och tittade upp mot himlen, ingenting, återkommer på lördagmorgon. Min marinbiologolärare kallade fram mig idag och sa att hon skulle välja en elev i klassen som skulle få erbjudandet att gå upp i Honor Class of Marine Biology och att hon hade valt mig. Tyvärr krockar det med min journalistik-yearbook-class som jag tycker väldigt mycket om, så jag kommer fortsätta läsa den vanliga klassen, vilket hon förstod, men var ändå lite kul att få frågan.

Allt känns fortfarande väldigt overkligt, men jag älskar Florida! Många är väldigt nyfikna och varje dag har nya ansikten dykt upp och ställt en massa roliga frågor. Har vi datorer? Har vi mobiltelefoner? Har vi McDonalds? Vet jag vad pizza är? Kan jag verkligen prata svenska? Idag bad Brittney mig prata svenska, easy tänkte jag, men när jag skulle uttala orden kom de ut huller om buller... Jag har bara varit här i två veckor, så nej jag har inte glömt språket, mitt huvud har bara börjat vänja sig vid att inte prata det. Min spanskakurs kräver väldigt mycket, jag har flyttat upp en kurs över min nivå, sedan att först hänga med i alla engelska språkregler och sedan översätta det till spanska. Mycket krockar, men det är en väldigt bra utmaning, though! Vi hade en lång haj-diskusion idag och det skrämmande är att de flesta känner någon som har blivit biten av en haj i närheten av oss. Våra stränder har under vintertid en tendens att befolkas av fenfiskar med stora tänder. Och på tal om havet så ska jag snart åka över en helg till grannstaden Jupiter där Konrad ska lära mig kitesurfa, exciting! 

Kori & Jackie hämtade mig vid sex-tiden, mötte upp Michelle i Stuart Downtown och åt världens godaste glass på Kiwies Ice Cream, mummselimumma! Vi spenderade större delen av kvällen i hamnen och fick sedan för oss att ta bilen till West Palm Target för sen kvällsshopping! Jag hittade One Tree Hill 6 (!!!) och Sömnlös i Seattle & Top Gun, två amerikanska klassiker, inte för att jag har så mycket tid till övers, men filmer kan man aldrig se för många utav!



Nu ska jag plugga det sista, har tre test imorgon och behöver plugga marinbiologi! Som ni ser så sover jag med Superman, så oroa er inte för att jag ska bli uppäten av en haj, tack L! ♥

Love,
Louise


Hey you, Mr. Brightside!

God kväll för svenska befolkningen, jag hoppas att ni har haft en helt underbar dag! Klockan 01.30 inatt stod jag utanför vårt hus och svettades. Emma, vår labrador, jagade en amadillo och jag stod i Sofies stora Championtröja med ansiktet upp mot himlen. Inatt ska jag ut igen, imorgon berättar jag vad som hände!

Vi är fem seniors från mitt villaområde Coral Lakes, som går på MC High. Zac, Hunter, Seagan, jag & någon mer kille jag inte hunnit träffa än. Så jag har skjuts varje morgon, vilket är grejt! I början av första klassen avlägger alla ed till den amerikanska flaggan, man hinner inte knäppa med fingrarna innan hela klassrummet står rakt uppställda med högra handen på vänstra bröstet och rabblar de patriotiska orden. Jag gillar det, jag vill också känner den patriotiska värmen till mitt hemland. :) Och när jag igår berättade att vi sannerligen har konkreta grupperingar - och då menar jag konkreta- av sterieotyper - så menade jag det! Alla har sina platser i skolans alla vråer och tillhåll. Vi har the hip hop-gang, surfarna, cheerleader-tjejerna, de preppy, rednex, geeks, cowboys (japp, då vi har väldigt många rancher i närheten finns det en liten minioritet av uppklädda herrar med boots, åtsittande jeans, obligatorisk rutig skorta och brett skärp. Dresscoden, våra klädregler, ger de inte längre tillåtelse att bära hatt...), vi har de lite mer emotionella, musikerna,, fotbollskillarna, osv. Jättefascinerande, jag älskar det med USA, alla kör verkligen sin grej! Jag älskar att studera människor! På Marine Biology-blocket sitter jag bredvid en riktig basketkille, Cody, som har sin obligatoriska sportdryck med sig och som verkar se Mr Jordan som sin gud, han är underhållande. Jag träffade där idag två tjejer vid namn Emily & Sarah, det gör klassen lite roligare. Min Yearbook (journalistik) klass är helskön, Michelles, vars pappa är norsk, mamma tycker det är jättekul att jag har börjat i hennes klass och ska fixa en middag för oss tjejer med nordisk mat. Kori, Nicki, Jacki, Tara & jag var överförtjusta i idéen men Michelle stödande och röstade tydligt på deras favorit japanska restaurang. Hehe. Football-säsongen börjar med game på fredag och då ska vi alla tjejer dit, ska bli jättekul då alla är frälsta i skollagen och skol-spiriten är oslagbar! Väggarna är fyllda med "Go Tigers!"-plakat. De säger även att hela skolan i princip dyker upp på matcherna oavsätt grupptillhörighet, vilket också är roligt!

På lunchen äter de flesta en muffins eller i bästa fall en pizzaslize, Amerika behöver verkligen jobba på sin matkultur. Min kropp skulle strejka av att endast äta format socker, jag har med mig sallader och frukt - och det ska jag fortsätta med! Alla går även med miniformade små flaskor med bakteriedödande medel, här ska vi inte få svininfluensan inte! Och sist men inte minst så älskar jag min sista klass, acting/drama, då vi har en underbart tokig lärare och ja, jag älskar preforming överhuvudtaget. Nu ska jag käka, läsa lite marinbiologi och ge mig ut och springa.

Och såhär såg Louise ut idag.

Och såhär ser Louise ut i detta nu. S, tröjan! 

You're always on my mind, längtar efter er ♥
Love,
Louise.


First day of High School.

Floder av ungdomar sprang runt i skolans alla korridorer när klockan ringde första gången. Det är obeskrivbart hur stor min skola är, enormously... Man får fem minuter på sig till nästa class och är man inte i tid, ja då är dörren låst. Mina dagar är uppdelade i fyra block (lektioner), samma tid - varje dag. Mitt första block var spanska, inte nog med att det är lite... utmanande att kunna den svenska motsvarigheten till det engelska ordet som man översätter till spanska, min clsss var full så jag blev uppflyttad en nivå. Läraren verkar lite smått galen, men bra. Mitt andra block är marinbilogi, vilket ska bli kul. Läraren Mrs. Karp är en vän till familjen och verkar underhållande. Om några veckor ska hela marin biology-klassen till The Keys (underbart vacker kust med korallrev i södra Florida) för snorkling i ett dygn. Intressant. Därefter var det lunch och rush till kafeterian, där alla bord fylldes upp med diverse grupperingar av sterieotyper - precis som i high school-filmerna. Jag träffade Morgan, en gullig tjej och dotter till nära vänner till min host-familj och åt lunch med hennes gäng.

Mitt tredje block var Yearbook. Underbart skön lärare. Hon bad alla nya elever för i år komma fram i ett led, vi var sex nya,  en efter en fick vi berätta namn, klass och intresse, därefter fick resten av klassen ställa frågor. Jag var sist och frågorna öste ur resterande personers munnar. Pratar ni latin i Schweiz? Hur känns det att ha kungadömme? Varför valde du USA? Kan du prata svenska? Jag drar ett par ord på svenska. Allas munnar var nere i marken, vartefter ett sammställt "woooooow" ekade igenom rummet. Därefter ställer Richie, den enda killen i klassen (mycket, mycket, mycket speciell -men underhållande) frågan : Har du någon kille? Så att jag kan förbereda mig på om han kommer stryka omkring här inne och distrahera dig? Min lärare fick avbryta det som från början var en kort presentation men som övergått till att bli en rejäl frågestund. Jag träffade ett stort gäng rara tjejer vid namn Cori, Michelle, Jaqueline, Nicki, Megan m.fl. som jag inte kommer ihåg, alla dessa namn gör mig tokig. Vi kom fram till att vi hade en väldigt lik musiksmak och interssen. Michelle visade sig  vara halvnorsk och ska nästa år går på universitet i Oslo en termin, endast för att få behålla sitt medborgarskap. Hon och Nicki visste precis vem Prins Carl Philip är, då de tycker han är den mest attraherande varelse på denna jord och har gjort en specifik plan på hur de ska röja hans Emma och kidnappa honom. Nicki är galen i Sverige, jag trodde knappt att de skulle kunna peka ut landstycket på en Europa-karta. Yearbook-klassen är underbar och i mars ska alla seniors och juniors i klassen flyga till New York för fem dagar. Hur nice låter inte det?! På mitt sista block (acting/drama) träffade jag Claudia och Molliann, sim- och volleybolltjejer, som är hur trevliga som helst! Slutsatsen av min första dag på high school är att det är precis som i filmerna, mycket folk, stora bilar (vilket jag har vant mig vid) och sterieotypernas grupperingar.

Nu väntar lite homework och käk, sedan dusch och Eclipe. Är helt slut!
Hoppas att ni alla därhemma mår bra, tänker på er. ♥

Love,
Louise

Sunday before school.

Söndag, igen - tiden springer iväg! Min kropp har intagit färgen som kommer med det floridanska vädret, jag älskar den värmande solen! Och jag har glömt berätta om orkanen, som tursamt nog går/gick förbi oss precis. Dock är orkansäsongen inte över fråns december.  Vi har varit på Walmart och laddat upp med en massa skolsaker, plus skissblock och pennor, tycker om att ha det runt omkring mig. Har nu kommit in efter en lång promenad med Stevie, en jättegullig granntjej som också går på Martin County High och ska nu ladda inför morgondagen... first day of high school   - wihu! 

Love,
Louise

If I could tell you what's next.



Matthew Nathanson, Come on get higher

It's party in the U.S.A.

Dagarna svischar förbi häröver, en efter en. Spenderade dagen i West Palm med Kaily and Kristen. Och på kvällen hade The Mayers ordnat en stor fest med familj, vänner och grannar - jättemysigt! Det skulle från börjar vara en överaskningsfest för mig men Dan försa sig för ett par dagar sedan. Debbies fyra syskon från Miami kom hit med alla sina familjer, min syssling och hans familj kom från grannstaden Jupiter och så en massa vänner & grannar. Timmarna flög iväg, men vi är nerbjudna till Miami snarast möjligt. Så South Beach - here I come! Jag träffade även en av grannkillarna, William, som också kommer vara senior på min skola. Debbie hade lagat en underbar middag med bland annat köttbullar som de mixar med pasta. Själv fixade jag ihop lite Floridanska Svenska Chokladbollar, mmm det ni blev en tokig rolig blandning!

Jag älskar hur amerikanarna tar för sig. Det finns otrevliga människor, som i botten bara har dåligt självfötroende eller inte vet bättre, överallt i världen - men amerikanarna har verkligen ett naturligt driv i sig. I work for what I want. De frågar vid oklarheter, de presterar efter individuell förmåga och de vågar leverera sig själva. Det gillar vi!

Nu ska jag krypa under täcket med Eclipse. Imorgon ska bli en riktigt skön dag vid poolen, sommarlovets sista dagar kommer strax att springa förbi. Och för er som redan har jobbat hårt i en vecka, kör hårt - ni har bara ett år kvar! ♥



The Floridan Swedish chocolateballs.

Love

Thursday, August 20 ♥

Dagarna springer iväg, vilket är skönt, hellre fullproppade dagar än timmar att slå ihjäl utan fantasi. Dock har väl jag aldrig några problem med att ta fixa lite fantasi, men ändå. Igår var jag och Debbie på skolan för att registrera mina classes. I high school är skolåret uppdelat i två terminer, semesters, med diverse fyra olika ämnen - som jag sedan har samma tid varje dag, hela terminen.  Såhär kommer mitt års schema se ut fr.o.m. måndag nästa vecka:

First semester:
- Spanish
- Marine biology
- Journalism I
- Acting


Second semester:
- English
- Formal Speech
- Journalism II
- American History

Efter att ha fixat skåp nummer 4124 stack vi hem och hämtade Kristen för att spendera resten av dagen på The Garden Mall inne i West Palm. De visade sin favoritaffär Abercrombie & Fitch, varifrån följande saker följde med hem: Mjukisbrallor, jeansshorts, korallröda shorts, tre tishor, rött linne och parfym. Mmmmmmm! Ett strandlinne och armband inhandlades från Forever21, två linnen, shorts och gladiatorsandaler från American Eagle, shorts och träningstopp från Nike och sist men inte minst tre trosor från DKNY. Nu är min garderob i fin form och är redo för skolan. 

Och denna onsdag har jag, Kristen & Debbie spenderat på Hope Sound Beach tillsammans med Kayli och hennes mamma Mary. Vattnet var riktigt härligt varmt och turkost. Vi försöker ta vara på varenda ledig dag nu tillsammans innan skolan börjar, då vardagen kommer fyllas med lektioner och träningar. Ska nog skriva ihop ett inlägg här någon dag framöver med fascinerande skillnader Sverige och USA imellan, men tiden har varit knapp än så länge.
 
Var även skönt att få höra Jessas röst idag! ♥


Hope Sound Beach.

Ute i vår trädgård för tio minuter sen, nyduschad och fylld med energi.

Lots of love,
Louise.

SharkWarning at the beach.

Vaknade imorse av att Debbie knackade på dörren och sa "it's work out time, hun". Jag har bett att få vara med på hennes morgonpass i garaget varje morgon klockan 6 am för att vara iform till tryoutsen som hålls i år. Därefter spenderade jag morgonen nermyst i vår enorma fåttölj med en stor skål fruktsallad i knät och boken Eclipse. Vi spenderade sedan dagen på Stuart Beach, inte ett moln på himlen så långt ögat kunde nå och trots att den kommande orkanen vågsatte stranden till röd flagg så låg Kristen och jag större delen av dagen ute på havsytan och bara kände vågornas kraft under oss. Och bara tio minuter efter att vi hade simmat in blåste livvakterna i sina visselpipor för hajvarning, så nu har jag fått skåda det med. Imorgon är det inskrivning på Martin County High och alla seniors ska välja skåp.

Nu är det käk och film som gäller med resten av familian! ♥


Love from Florida's Treasure Coast.

En av alla pelikaner som flög över oss dagen i ända.



Love

It's love, and I'm bringing it home with me!

Jag har levt min sjätte dag i paradiset och det börjar äntligen slå mig att jag faktiskt ska bo här i tio månader. Känslorna är tillsammans med intrycken oändligt många och hela min kropp har bara ett enda stort uppdrag, att förstå verkligheten av vad som händer runt omkring den. Jag bor i en helt underbar familj, bestående av mamma Debbie som är en väldigt öppen och varmhjärtad kvinna, hon ser mig som sin riktiga dotter och kramar mig när jag behöver det! Dan är en extremt allmänbildad man som alltid lyssnar, han är väldigt förstående och vet vad som behövs sägas. Kristen är som min storasyster, hon tar sig tid att förklara allt och är väldigt nyfiken på allt som har med min bakgrund att göra. De tre är de mest kärleksfulla människorna man kan önska sig som värdfamilj. Kristen fortsätter plugga på ytterliggare ett collegeprogram om en vecka, då blir jag ensambarn igen. Vi bor i ett vackert hus i Coral Lakes, Stuart, precis utanför West Palm. Lagom stort men väldigt vackert byggt och här finns allt som behövs!

Jag har inte bara haft tur att få komma till en familj med stora hjärtan, de har även en enorm kunskap i en välmående livsstil. Debbie som jobbar som instruktör i yoga, pilates, aerobics mm och är personlig tränare har fått mig och Kristen att ligga i hårdträning, hon kör ett hårt morgonpass med olika komb. och har alltid kylskåpet laddat med en massa nyttigheter. Debbie, Dan & jag ska även börja kvällsspringa för vi har planer på att joina höstloppen som hålls varje helg i West Palm. Love it!

Min familj är väldigt religiösa av sig, vilket är intressant. De agerar genom sin tro "what you give is what you get return", de har inga konstiga saker för sig, utan är, som de flesta här, bara troende på en större makt som vakar över oss. Igår gick vi i kyrkan för första gången, en väldigt intressant upplevelse med rockgitarr, trummor och hela kitet. Inget  märkvärdigt utan snarare uppfriskande. Jag träffade en tjej som hette Kayla och som gärna ville att jag skulle komma och spela i skolans volleyball team i veckan, vi får se. Därefter kom en kille fram som presenterade sig som Sean och svensk, hans farföräldrar emigrerade till USA men flyttade tillbaka till Sverige och visade sig bo Linköping. Hur liten är inte världen? Även hans familj kom fram, tevliga som alla är, och pratade om deras senaste besök i Sverige. De bjöd även hem oss på julfest med glögg i December, mysigt!

Angående de två tropiska stormarna ser det inte så ljust ut, de går nu ut med stora orkanvarningar och folk börjar på allvar se över skyddsmöjligheterna. Jag håller er uppdaterade!

Imorse var Alex, min organisations-representant, här för ett månadsmöte. Han är en rolig man som ofta gapskrattar och sedan avbryter sig själv mitt i allt, för att sedan bli allvarlig igen. Därefter åkte vi in till Palm City för att göra en massa ärenden, adapter är inhandlad så nu finner jag även de tre sista bokstäverna på tangentbordet och ännu mer solkräm. Jag träffade även Stevie, den enda tjejen i vårt område som går på Martin County High och som jag antgaligen kommer åka med till skolan den första veckan, därefter har en av grannkillarna som heter Zac erbjudit sig, har dock inte träffat honom än. Jag har träffat så många nya människor att det är galet, The Mayers känner halva Florida i princip! Runt fem tog Kristen och jag bilen till Treasure Coast Plaza Mall för att fylla på min garderob. Vi spenderade ett par timmar på deras "lilla" mall och ska under veckans gång ta en heldag i West Palm Gardens som är enormt! Hollister har blivit en garderobsfavorit. Cali collegetröja, randig rugbytröja, två tubtoppar, två boyfriend-tanks, två boyfriend-shorts, två träningsshorts och två lite finare shorts inhandlades på garderobsidan. Jag hittade även en enorm bokaffär och tog med mig Eclipse, This Lullaby, The truth about forever och en dagboksliknande bok hem. Detta toppades med ett huge number av Elle. You got to be starting in something, som Dan sa och påminde om att ta med mig stora plånboken till West PalmKristens bäsat vän Kailey har spenderat kvällen med oss och tillsammans har vi alla sett Blue Crush älskar den filmen!

Nu sitter jag och lyssnar på John Mayer kärleksfulla ord, samtidigt som han drar fingrarna på sina gitarrsträngar och funderar på om jag ska ge mig in i Bella & Edwards värld igen.


Love the American shopping.

Kitesurfer on our beach.

The Mayers at Kristen's graduation, Santa Fe.

On our way to the mall this afternoon.

From Florida with Love. ♥
Miss you guys!

Louise Larsson
5150 South East
Sterling Circle
34 997 Stuart, Florida
USA
Skicka gärna ett par ord av kärlek, det uppskattas!

Love.


Sunday, August 16

Tankte bara ge er en liten uppdatering fran det varma West Palm. Vi ar nu hemkomna fran en natt i Santa Fe och Kristens graduation. Det har redan gatt fem dagar, FEM DAGAR, fortstar ni hur fort detta ar kommer ga?! Mitt huvud har redan borjat tanka alla tankar forst pa engelska, helt knas...

Jag vet inte om ni har hort det, med vi har TVA tropiska stormar pavag mot var kust vid namn Ana and Bill, vilka beraknas inkomma nasta helg (om jag inte minns fel). Ska bli intressant, da alla borjar inhandla proviants av mat och vatten, och forbererda skydd till husen. Hela kvallen igar visade de rapporter om de kommande stormarna och basta satten att skydda sig, blir de riktigt farliga ska vi bege oss till vastkusten, ska hur som helst bli interssant!

Tack for alla kommentarerna, de gor en sa himla glad - tyvarr kommer jag inte svara pa dem an - men fortsatt kommentera. Jag har aven besokt FB av ren nyfikenhet, men inte tagit kontakt. Ha talamod - om ett par veckor komemr ni sakert hora ifran mig! Jetlagen har fortfarande inte lagt sig, utan gor att jag vaknar mitt i natten, sa tusen tankar far omkring i huvudet. Imorgon ar det en vecka tills skolan borjar, just nu vill jag bara komma in i rutinerna och komma in i alla ordentligt. Vi ska skriva in mig i alla classes, samt tryouts for hostsporterna, imorgon och pa tisdag ska alla seniors valja skap. Planerna ar att spendera de narmsta tva dagarna pa stranden och pa onsdag spendera dagen i West Palms affarer. Behover en hel del saker!

Nu ska jag hoppa i poolen, det ar en underbar dag ute!
Jag tanker standigt pa er!

Love,
Louise


I'M IN FLORIDA, BABY!

Hi there you guys! Jag vill bara beratta att resan over gick bra, inga overviktspriser for vaskan vilket ar ett litet mirakel i sig... Igar morse klockan halv sju overaskade vi, Sof, jag & Fanny-Maria, Johanna pa 18 ars-dagen med tarta och presenter. I knappt en timma satt vi och skrattade at allt mojligt, det var verkligen det perfekta avslutet! Familjen hamtade mig och vi for mot Arlanda men stannade forst hos mormor och morfar for lite kramkalas. Flygtimmarna till Philly blev tio da det var storm pa flygplatsen, men jag satt bredvid en supergullig tjej som hette Lisa och som pluggar i Uppsala, sa tiden gick fort. Stressade kom vi till Phillys flygplats dar hon akte vidare till San Diego och jag sprang till min gate som lag tjugo minuter darifran. Direkt efter avgang pavag i kon mot inrikesflyg fick jag min forsta bekraftelse pa att jag ar i USA - en man fragade om jag hade brattom och vart jag skulle. Alla pratar med alla, detta ar verkligen USA!!! Aningen sena anlande vi till Palm Beach International dar Debbie och Dan stod och viftade med svenska flaggor och med mungiporna hogt uppdragna. Vi akte hem till Stuart, West Palm och aven om klockan var 10 pm sa var varmen pataglig - jag alskar det! De visade mig skolan och ja.... WOW! Den ar huge, ska ta bilder sa att ni far se for det gar inte att beskriva dess, och da huvdbyggnaderna, lagg sedan pa baseballplanen, poolerna, footballplanen och diverse runningcourts...

Vi bor i ett omrade som heter Palm Court, ett villaomrade som ar omgivet av sagolika grindar. Alla "hus" runt omkring oss ar enorma och pa uppfarterna star den ena jeepen parkerad efter den andra. Vi bor i ett underbart vackert hus med en miljon palmer pa tomten och som har allt. Rummen ar sa oerhort vackra, poolen ar fantastiskt med sin mosaikutformning, en jaccuzzi (stavning), lopband, minigym... Ja, jag tror jag stannar har med min beskrivning och borjar jobba pa en bildbeskrivning med min kamera ist som ni inom den narmsta framtiden ska fa ta del utav. Tank er O.C. sa har ni mitt nya hem, det ar det narmsta jag kan beskriva det som!

Klockan tre vaknade jag inatt av jetlagen och lag och tankte en miljon tankar. Mest pa er, pa allt detta som ar sa otroligt nytt och pa hur jag kommer sta den 5:e juni pa min graduation-day och saga hur fort det gick... Tio manader kommer faktiskt springa ivag och snart ar jag hemma igen!

Nu ar Debbie ute och gor arenden, jag ska nu hoppa i poolen och sedan packa upp. Idag ska vi aka till ett halsocenter och fixa ett bluecard for min skolregistrering, ett bevis pa alla mina vaccinationer etc. Sedan ska vi handla det som behovs! Imorgon bar det av till Santa Fee College dar Kristen har graduation. Fler inlagg kommer det bli och sa smaningom kommer jag aven bli kommunicerbar pa olika satt. Men ge mig tid och ha bara talamod! Skriv garna en kommentar.

Jag saknar er, tanker pa er och langtar efter er. Men tio manader kommer rinna ivag!
Nu vantar poolen!

With Love,
Louise


Save tonight, Tomorrow I'll be gone.

Det här är sista inlägget ifrån Sverige. Mitt hjärta slår dubbelslag. Väskan står packad vid dörren, tusen känslor har omvandlats till fjärilar i min mage och jag har fortfarande inte förstått att det bara handlar om timmar. En DKNY-plånka, jeansleggins och tisha följde med hem idag på stan med Alle - min tanke var att varför inte försvåra packandet ytterligare när vi ändå är igång?! ;) Mamma lagade en underbar middag, sedan följde en liten vi-ses-snart-turné med sista anhalt hos Sofie som följde med hem. Jag känner inte för att sova ensam inatt, jag behövde hennes packningstalang, jag tvivlar även på att det blir mycket sömn överhuvudtaget. Orden bara ramlar ur oss. Jag kommer sakna min bästa vän. Jag kommer sakna många, vissa mer än andra. ♥ Sofs mammi gav mig ett brev som jag får läsa på flygplanet och även hennes dotter håller på med något liknande. Tack för alla fina sms som har ramlat in under dygnet, de är betydelsefulla.

Om bara några timmar är det uppstigning. ÄlsklingsJohanna fyller 18 år och tror att hon kommer undan - så halvsju ska Sof, jag & Fanny-Maria stå vid hennes säng sjungandes med tårta och paket i händerna. Timman senare bär det av till mormor och morfar för kramkalas och så vidare upp till Arlanda. Klockan 21.00 lokaltid når jag Palm Beach Airport där Debbie och Dan möter mig. Och så bär det av till mitt nya hem i Stuart, West Palm Beach.

För er som inte vet:
- Mitt mobilabonnemang är pausat under hela året, med andra ord: inga samtal eller sms.
- Första tiden tar jag avstånd från all kommunikation med undantag för bloggen, ha tålamod.
- Jag kommer gå på Martin County High School på vilken jag även tar graduation i juni, yeah yeah yeah.

Äntligen är jag påväg,
vi ses snart!



Even if I leave you now
And it breaks my heart
Even if I'm not around
I won't give in
I can't give up
On this love.

P&K
Louise  Wonderwoman


Avskedsmiddag.

Jag sitter på golvet och lyssnar på Bruce röst, Tomorrow never knows, han har barnsligt rätt.
 
Igår kväll hade jag avskedsmiddag med tjejerna, underbart trevligt, och för ett par timmar sedan fick jag kram efter kram, lyckoönskning efter lyckoönskning. Spicy Hot stod på menyn, vad annars? Jag fick en Thomas Sabo-berlock, silverarmband, Superhjälte-kit, bok med Amerikansk slang, bok om L&L, engelska versionen av tidningarna Cosmopolitan & Galmour samt söta Peppe som ska följa med mig över Atlanten. 
 
Overkligt och galet underbart, i morgon är jag intar jag Floridas kust! Och Jessa sitter i detta ögonblick påväg till NYC med grupp 11:e. Gosh, vad jag saknar dig! En uppspelt röst svarade i telefonen i natt, berättade att väskorna stod vid ytterdörren, flygbiljetten låg i handbagaget och uppmanade att nu jäklar kör vi, dethär är vår dream coming true! Själv startar jag inte med NYC som de flesta andra utan tillhör den grupp som på egen hand tar sig över the Atlantic, jag vet ytterligare en tjej som flyger imorgon med Explorius men som ska till Alaska.

Tack tjejer för en helt underbar kväll, jag kommer sakna er! Nu ska jag slänga på mig kläder och cykla och möta David.


P&K


Sola, bada, glass, skratta & dansa.

Fyra dagar kvar till Florida, är vi taggade? Om vi är! Hela gårdagen spenderades i Arkösund med Johanna, Gustav, Alle, sol, bad & glass. Kräftskiva och utgång stod på kvällskvistens schema. Idag ska ICE AGE 3 ses med kusinerna och så ikväll kommer Lovisa och sover över! Morgondagen ska spenderas till sjöss med Sof, mumselimumma! ♥

Schema för nästkommande dagar:

Söndag

BÅT

Måndag
Packa + ärenden
M&M
Avskedsmiddag med tjejerna ♥

Tisdag
Packa
Middag

Onsdag
Damdamdamdam
13.00 Arlanda-Palm Beach


The Mayers: Dan, Kristen & Debbie. 


P&K

And you can tell the sun in his jealous sky.

Sex stycken, och om bara ett par timmar fem, dagar kvar av Sverige 09. Med David & Sofie sovs natten under det bara stjärntäcket. Och denna underbara sommardag har spenderats i Arkösund med Kim och vår bästa vän Solen. Jag älskar skärgård, sommar & sol - ska gifta mig med dem alla tre! Nu är det middag med familjen Wernerson. And tomorrow is another adventure of my history. 




Lots and lots of what they call love,
Louise


But I swear in the days still left, We will walk in fields of gold.

Imorgon om en vecka sitter jag på flyget till Palm Beach. Jag kan inte få in i mitt huvud att jag är en vecka ifrån mitt livs äventyr. Förnärvarnade är klockan 17.45 i Stuart, West Palm Beach, och temperaturen är 31,5°C. Lycka!  

För att komma in i det amerikanska livet till fullo så kommer jag att klippa av all kontakt med nästintill alla den första tiden. Mitt svenska mobilabonnemang kommer att vara pausat fr.o.m. nästa vecka på onsdag. Med andra ord kommer ni inte kunna nå mig på min svenska telefon överhuvudtaget tills dess att jag återvänder i juni. Under den första tiden kommer jag inte använda in min msn, ringa, skype, email eller facebook. Och "den första tiden" är för tillfället inte konkret tidsbestämt. Det kan ta veckor upp till månader tills dess att jag känner mig bekväm. Detta för att jag ska kunna stå med "bägge fötterna" i USA. Jag ber er därför ha tålamod. När jag känner mig redo och "amerikaniserad" får ni gärna överösa mig med mail och kanske ett och annat skype-samtal. Återkommer med min skype-adress under året. Och har ni några frågor är det bara att skicka ett mail/kommentera. @ [email protected] !

Jag kommer under hela året blogga om mitt äventyr och så småningom bombardera Facebook med bilder. Så fortsätt läsa och kommentera mer än gärna mina inlägg med en hälsning! 

Dessutom är ni mer än välkomna att skicka ett brev eller en kanin på posten. Skriv er mail i kommentarfältet så får ni adressen!


Väskan står nu vidöppen i mitt rum, mina FRIENDS-boxar har åkt ner och sverige-flaggan ligger i sitt hörn så prydligt. Jag förnekar att jag verkligen ska åka, skrattar och skämtar bort det. Som jag alltid gör när något blir allvarligt. Men jag börjar bli medveten om verkligheten nu när kvällarna är räknade. Imorgon är det fika med Cassandra & Elise. Sedan hem till kära farmor och farfar. Därefter middag & poolvolleyboll hos pappa, Marie och Simon med Filla, Alicia & Gustav. Och när kvällstimmarna börjar dra fram stjärntäcket över oss så kommer Sofie och David hem för att sova över! Torsdagen ska spenderas med Kim och på kvällen kommer Familjen Sofie Wernerson hem på middag.



You can tell the sun in his jealous sky
Love

I've got two tickets to Iron Maiden, baby. Come with me Friday, don't say maybe.

Söndagsmorgonen började med min favorit-Sofie och thaimat på Golden Bangkok. Därefter fick jag äntligen träffa mina kära Floridianer. Två familjer från öst- och västkusten samlades hos mormor och morfar och åt middag. Mysigaste ungarna någonsin! Ullis som bor i Sarasota bjöd med mig till Disneyland, Orlando, i December och Konrads familj kommer jag bo endast två mil ifrån. Hans döttrar Freja och Kajsa pratar bara engelska och spanska. Finns det något mer intellektuellt än barn som pratar engelska? Tveksamt!

Och efter ett par timmars sömn vaknade jag av att Alicia, Gustav, Phille och Micke har kubbturnering utanför mitt fönster... Så är det att ha en överaktiv familj! Idag ska min tjugoelfte spruta tas, en bautaväska hämtas hos Ullis och glass ätas med Simon.

Sju dagar kvar...
P&K


Eleven days left, count that in memorable moments!

Pratade nyss med min värdmamma Debbie i telefonen och checkade av allt. Den 12:e augusti anländer jag till Palm Beach Airport. Den 15:e augusti ska Debbie, Dan och jag till Santa Fee och vara med på Kristens graduation. Därefter kör jag & Kristen hem tillsammans. Och veckan innan jag börjar High School så åker vi ner till deras kompisars hus i Key West tillsammans. Mumsmumsmums. Nu står Pappa Grappa och bio tillsammans med familjen på kvällens schema!

P&K


RSS 2.0