Freeeeedag!

'Cause the day I thought I'd never get through,
I got over you.

Flygtider. I'm so excited!

Min inbox innehöll idag ett mail med mina flygbiljetter. En kittlande känsla hoppar runt i min mage. Om två veckor idag tar US Airlines mig till The Sunny State of Florida, wiiihu! God, it's good!

12 Augusti

13.00
Stockholm
Philadelphia Airport
West Palm Beach FL Airport

Som ni kanske ser är NY inte med, detta för att min skola börjar den 17:e. NY kommer under året i stället!

Och ja Johanna, jag vet att det är din 18-års dag - men du känner mig och mina idéer så tro inte att du kommer undan! ♥

Love


Look how they shine for you. And all the things you do.

Underbara dagar i Sthlm med min andra hälft, välbehövd tid. Ursh vad jag kommer att längta efter henne. Längta efter vår kemi. Vårt sätt att vara. Våra idéer. Längta efter en av mina bästa vänner oslagbara ord och stöd. Vi intog morbror Mickes lya på Kungsholmen, studerade NK's samtliga kvinnliga affärer mycket noga och åt världens godaste middag på Italiano. Toppat med lite hotellvistelse och mysiga stunder fick jag med mig en DKNY-neccesär, hårprodukter och underkläder hem, ja ja ja! Jag går fortfande på lyckorus -jag har investerat helt själv i min alldelles första egen-investerade Donna Karen ägodel. Hihi. Mums mums mums. Jag blir som ett litet barn i en godisaffär när jag sätter foten i Donnas imperium av väskor, kläder, skor. Jag blir så barnsligt förtjust i hennes livsverk att hjärtat slår trippelvolter när jag är omgiven av hennes väskor märkta med de fyra bokstäverna i gyllende broddyr. Hur förklarar man en sådan kärlek tro?

Nu är äntligen allt klart på Florida-fronten. Jag har fått läsa min värdfamiljs papper, de har fyllt i "Guitar, Golf, Weightlifing, Family Activities, Shopping" mm på intressen. Jag har en sådan oerhört stor längtan! Mitt datum närmar sig, jag börjar high school om TJUGO DAGAR. Och just nu sitter jag och kan inte slita mig från att prata med min värdsyrra Kristen. Världens underbaraste tjeja. Ursh vad jag ogillar tidsskillnaden. ÅH VAD JAG LÄNGTAR EFTER ATT FÅ BLI EN AV THE MAYERS!!!

P&K

KUNGSHOLMEN - I am a new day rising.


Mycket, mycket, mycket mysig helg!

Nu Stockholm och Kungsan med Sofie, ingen hemresa bokad än.


I am a new day rising
I'm a brand new sky
to hang the stars upon tonight
I am a little divided
do I stay or run away
and leave it all behind?


TIO DAGAR EXTRA!

Ändningar och ändringar, jag  ska nu antagligen åka den 13, 14 eller 15:e till Florida. Alltså inte den 4:e. Vilket på sätt och vis känns väldigt skönt, jag har fart fram och tillbaka och försökt få ihop mitt schema med alla. Så, nu behöver jag inte börja packa imorgon utan kan vänta tio dagar extra. :) 

Klockan tjugo över sju stod jag i den omänskliga kön utanför Amerikanska ambasaden igår. Men äntligen, äntligen är allt klart. Vi drog en repa på Stockholms gator innan vi begav oss hemåt. Jag lyckades hitta min efterlängtade kavaj och en sommarfin skjorta. Sedan presenter till familjen: En Kosta Boda skål i svart och guld, en bok om det typiska Sverige och det "svenska". Sist men inte minst "Sju sorters kakor" in english, mormors fina förslag. Sedan ska lite detaljer till (som Ahlgrens bilar osv) och så en present till Kristen, min värdsyster. Kristen har även graduation i Santa Fee i dagarna jag kommer, måste hitta någon liten present till det med :)


Ikväll blir det partparty med tjejerna.
Tjugo dagar kvar, mums! ♥

Love


FJÄRDE AUGUSTI, SAY WHAT?

Så många tankar far igenom mitt huvud. TOLV DAGAR KVAR! Planen var att spendera den kommande veckan i Halmstad med Jessa & Sof. Hm. Vi justerade om våra planer. Så mycket jag vill göra, så många jag vill träffa, så mycket jag vill säga. Jag är taggad till max, jag är så nära mitt äventyr i Florida att det är svårt att förstå, snart är jag där. Snart får jag träffa Debbie, Dan & Kristen. På samma gång som jag är överlycklig att min väska snart måste börja fyllas så börjar mitt huvud att förstå att det är väldigt nära nu. Jag har hängt hos mitt hjärtegryn när hon jobbade och försökt komma fram till en lösning som förlänger timmarna på dygnet, inga resultat än dock. Working on it. Sedan letat handbagage med Fanny. Imorgonbitti beger vi oss klockan fem till Stockholm och Ambasaden för att införskaffa ett visum. ♥ 

För er som ska åka/funderar på att åka som utbytesstudent - missa inte att sätta er markör på karten/ läsa om de olika markörerna på utbytesstudent!

Love


WEST PALM BEACH, BABY!

Efter att ha ringt till New York och försökt få dem att tänka om i två veckors tid, har de nu kommit fram till att det är Florida som ska göras osäkert av Louise Larsson the next couple of ten months! Jag har haft världens mest underbara värdfamilj som inte har gett sig, utan fortsatt att tillsammans med mina älskade mamma och Micke kämpa för min placering hos The Mayers. WEST PALM BEACH, BABY!

Så, Florida var det igen! Min skola börjar den 17:e augusti och jag tillhör nu åter igen "The Tigers". Tre ord I am happy. Idag får jag förhoppningsvis mitt datum, jag hoppas stenhårt på den 11:e med världens bästa Jessa men det kan mycket väl bli den 4:e... Nu finns det så många saker som ska hinnas med och människor som ska träffas. Speciellt det sista. Men ni får åka på semester till Florida! Gör ni det så lovar jag att lära er surfa! Deal? :)

Min stad ligger i West Palm Beach, vilket tillhört countyt Palm Beach som sammanlagt har 1 131 184 invånare. Lägger ut adressen och skypenamn innan jag åker.

PS. Ni vet det jag skrev om att allt har en mening och att jag säkert skulle bli uppäten av en haj i Florida... Min värdsyster har försäkrat mig om att även om hajattacker har skett ett antal gånger på deras strand så har det aldrig varit något problem. (...) Vattnet är så klart att man ser om det kommer en haj. Hehe, jag kände ironin men försöker även här vända det positivt: jag har alltid velat prova om man kan sticka fingrarna i hajens ögonen om man skulle bli attackerad. Jag läste om en kille som lyckades undkomma på så vis... Jag har dock inte bestämt mig för om jag tänker åta några sådana åtgärder av ren nyfikenhet, vi får se - jag återkommer! DS.

Love,
Louise


Ps. Max tre veckor kvar, tusen fjärilar i magen. Ds.

Biomys & plankstek på Deli's med bästa Lovisa, mums för mysiga sommarkvällar! ♥

She put her finger on the iron, damn she's god nowadays.

Egentligen borde jag ligga under ett ljummet sommartäcke och ta vara på nattetimmarna. Men what the hmm... I can sleep when I'm dead, jag har börjat ana att det är min sommartaktik. Känner att det finns ett starkt behov av att skriva av sig. Ingenting mer på USAfronten existerar mer än jag ska befinna mig på den amerikanska ambassaden i Sthlm klockan åtta på torsdagmorgon. Yummi. Alla ni utbytesstudenter känner säkerligen igen er i den mytiska rädslan som ligger i luften kring Ambasadintervjun. Man hör historier om ungdommar som psykas under de mest hårda förhållanden i syfte att förebygga en terrorfri-kontinent. Njae, kanske inte riktigt så hårt. Men vi har blivit rejält uppskrämda allt. Jag är mest rädd för att dra ett dåligt skämt under intervjun och därför anses som ironiskt olämlig att bestiga landet eller liknande. Hehe. Imorgon klockan 8.00 ska jag ha hunnit packa ner alla mina kläder som tillhör "marin-avdelningen" och därmed favortiavdelningen av min garderob för att bege mig mot Gotlandia. Är i stort behov av skärgård. Flyger hem på onsdagkväll. Denna veckas dagar sprang så oerhört fort förbi, men många underbara människor har hunnits med att umgås med. Onsdagen spenderades i Fannys sällskap, ÄNTLIGEN mina kära vänner har Spicy Hot öppnat - så var åt vi annars om inte på mitt högkvarter? Jag hann inhandla nödvändliga "mitt-stora-äventyr"-prylar såsom Bodyshop Duschkräm Papaya, underkläder, solpuder, små svenska flaggor (ni vet sådana som farmorar brukar sätta i födelsedagstårtan) och så vidare. Torsdagskvällen spenderades med Angelica, först på Spicy Hot, självklart, och så bio. Mums fillibabba vad trevlig kväll! Och denna oändligt spännande fredag har jag agerat som den vuxna indivd jag faktiskt är genom att gå och göra ärenden. Eller okej, jag tog en kvart åt att fixa ambasad-grejer. Men hit med vuxenpoängen oavsätt tid! Sedan styrde jag ner mot Knäppingsborg och min andra hälft som jobbade häcken av sig genom att äta glass. Eller okej då, hon jobbade faktiskt ganska hårt - men jag kände på mig att hon var i behov lite moralisk support på grund av... det underbara vädret. Jag kommer sakna henne mucho grande. Jag menar, hon är min Wernerson. Jag kommer känna mig galet halv utan henne. ♥ Men nu väntas Gotland och Stockholm. Sedan Tylösand i en vecka med de bästa.

Nu ska jag faktiskt bums i säng för att orka upp in the morning.
P&K 
L



 
___________________________________________

MESSAGE IN A BOTTLE

Mysigmysig natt hos F-M med Johanna, tretusen liter blåbär-och-hallon-smoothie. Mums filibabba. Sedan exprimenterade vi i köket med tortillas, kyckling, mozarella och sallad. Mums det med. Vad annars när jag för en gångs skull står i köket? Till det toppade vi kvällen med att sitta uppkrupna i filtar till "Tio orsaker till att hata dig" och "Message in a bottle". Först dog vi av skratt. Sedan av gråt. Sedan sömn och tidigt upp igen och iväg till nästa äventyr. Imorgon är det Fannypie som ska kidnappas för en lunch, jag ska tvinga henne äta thai, sedan annat galet!

P&K


BLUEBERRY SWING

Lördagen spenderades hos Totte med diverse släkt, alltid lika trevligt - minst sagt lekarna framåt kvällen! Jag har upptäckt att hela min släkt i stort sett består utav vinnarskallar. Efter varje tävling följer en obligatorisk diskusion och avancerad argumentering kring varför antingen domarbeslutet var rättvist eller inte. Jag älskar min familj och deras driv att vinna, även om jag hatar att behöva tävla mot dem - det är för frustrerande!

Rensade skogen på blåbär i morse med Johanna och nu väntas "paj-&-glass-mys" och ett dop i vattnet. Och ikväll blir det antagligen biomys med tjejerna! Mys & gos, så ska sommaren vara!
 P&K ♥


-


What's meant to be, will be...

Jag antar att jag nu måste ha starkare tillit än jag någonsin haft på min tro att allt händer av en anledning. För en vecka sedan var den perfekta familjen fixad, men rätt vad det är vänder allt sig upp och ner. Den svenska organisationen liksom den amerikanska var överförtjusta i hur jag lyckats hitta familjen M. Dessvärre hade min kontaktperson klantat till sig något extremt. I FYRA MÅNADER har jag redan haft en placering, anledningen till att jag inte har haft någon vetskap om det är för att det är TVÅ familjer som båda vill ha mig som utbytesstudent och båda vägrar att ge sig... Well, O'boy! Så efter tusen samtal till huvudkontoret i NY samt Florida och den familj som jag såg mitt kommande år med så ska jag nu placeras i Oregon... Om bara de två familjerna kan enas... Det blir aldrig som man tänkt sig. Men jag ska ha mitt livs bästa år, och det blir vad man gör det till! Jag har skapat mig ett kontaktnät av människor i underbara Florida som redan har börjat planera min collegetid där. Hehe. Så det måste finnas en mening med allt, annars hade jag aldrig lärt känna familjen M och mina underbara släktingar. Det är lite trist när man har lärt känna en så pass underbar familj och nu måste börja om. Men någonstans tror jag verkligen att det finns en viktig betydelse i det här, mitt äventyr är menat att det ska skrivas på en nordligare plats. Hade jag åkt till FL hade jag säkert blivit uppäten av en haj när jag låg på min surfingbräda... Nu ska jag ställa in mig på ett medelhavsklimat som Oregon har, hoppas på att inte komma alltför långt ifrån Cali och kusten (jag har inte gett upp mina surfdrömmar än!) och försöka ladda om. Och jag ställer även in mig på att åka på den planerade Hawaiiresan i februari. Detta medför även att jag kanske behöver åka om redan TVÅ VECKOR! Jag håller er uppdaterade...

Förövrigt har jag åter kommit hem till Nkpg, staden som solen verkar ha svikit totalt, från ett underbart Halmstad. Vecka 31 ska spenderas där i mina två bästa vänners närhet, längtar extremt! Jessica och jag har officiellt börjat justera vår USA-packning. Vi har varit och storhandlat: rosarutiga amerikanska pyjamasbyxor, decelitermått, underkläder i mängder (J är nu Sveriges största troskonsument! ;) ), scrapbooks som ska bli present till familjen, hörlurar till planet (planerar att köpa en ny iPod väl där) och en stor svensk flagga!

P&K

Vi lever av sommarens färger, punkt


thanks for making me imortal.♥


Joey got married.

Har upptäckt oanad talang i köket, I am good doin' planksteak. Ensam hemma helg, doin' good på det med - love it. Efter Johanna hade jobbat laddades kvällen med en massa "kult-som-man-har-lyckats-missa-att-se"-filmer, jordgubbar, cider, choklad och mys. Vad gör man annars när det är filmmys-regn ute, om inte myser? :] Har haft min sista jobbardag idag, kan iofs bli inringd men på schemat är mitt namn borttaget för tio månader frammåt. Träffar teamet en sista gång hemma hos Åsa om ett par veckor då vi ska ha kräftskiva, beroende på om det inte krockar med en konsert. Nu ska jag packa till imorgon då det bär av från Nkpg och sedan återgå till min filmmysmaraton.

Om någon, någon dag känner för att ses och se "kult-som-man-har-lyckats-missa-att-se-filmer"-filmer och äta världens godaste plankstek - give me a call! ;)



P&K
L

Paradise Citiliciously, hey ho.


And this we like, tishes 179:- på  ShirtStore.

♥/ L

"No, tigers doesn't like cinamone."

Plankstek. Bea, Carro, Josse & Märta. Baksmällan. Underbar kväll. God natt. ♥

P&K
she with a closet full of love

Ett inlägg fullproppad av Amerika.

Äntligen kan dagarna börja räknas ner. Resan hittills började med att jag förra året bokade en resa till Long Beach, Kali, för att under hela julimånad bo på det lokala surfcampet. Surfa och lära mig de teoretiska delarna 6 timmar om dagen i 31 dagar. Tyvärr var vi endast tre personer från Sverige som bokat och EF bestämde att ta borde den extremt stora skaran från Landet Lagom. Istället blev det ett utbytesår som planerades, Kali likaså. Pratglad som jag är träffade jag en tjej i skolan som tyckte det lät intressant, och vips så planerade hon också att bli utbytesstudent i landet over there. Tjejen är Jessica och idag är hon min bästa vän. Under året visade det sig att en hel del saker skulle förändras, det var inte lika lätt att end up in Cali som vi först varit inställda på. Jessa hade tur och fick familj en timma utanför NYC. Jag skulle starkt räkna med att komma i en "stad" på tusen människor, en by inne i landet. Bilden av mig själv surfandes på Västkustens gyllende vågor var längre bort än någonsin. Jag tycker Norrköping är litet och kände frustrationen stiga i hela kroppen, men motiverade mig själv att allt är en utmaning. Hela mitt liv har jag trotsigt stått fast vid tron att allt har en mening, det måste det ha och allt blir vad man gör det till. I maj hade fortfarande ingen familj dykt upp då detta år har varit organisations tuffaste när det kommer till att hitta familjer, den ekonomiska krisen försvårade allt. Då slog det mig att kanske var meningen så enkel att jag själv skulle, chansen att själva fixa något.

Jag hörde av mig till två sysslingar från olika sidor som med familjer är bosatta i Florida. En utav dem var hemma i Sverige och samma vecka träffade jag henne för första gången. Hon, hennes mamma och dotter är helt underbara och har kommit att bli nära familjen. Hon har pratat med grannar och vänner. Min andra syssling, K, bor i West Palm Beach, Florida, och honom har jag under två månader haft kontakt med via telefonen. Om två veckor kommer han hem med sin amerikanska familj och jag ska äntligen få träffa dem. Dessutom har jag haft kontakt med de väldigt trevliga människorna på Tampa Bay Swedish Club. Och nu kommer den efterlängtade nyheten, bambambambambambambam (trumvirrvel) JAG HAR FÅTT FAMILJ! Det blir vad man gör det till, och jag lyckades påverka det! Så, den 11:e augusti åker jag tillsammans med Jessica till NY för att spendera tre dagar i världens huvudstad. Sedan flyger jag vidare till ingenstans mindre än.... FLORIDA. Mina värdföräldrar heter Dan och Debbie (som One Tree Hill hehe!) och min värdsyster heter Kristen och går andra året på college. Vi bor i ett hus med labradoren Emma och katten Bugs i staden Stuart, en del av öbandet i West Palm Beach. Ca 5 mil från Palm Beach och en timma från Miami(!!!). Då temperaturen som kallast är i genomsnitt 22°c har vi pool, har jag glömt något nu? Ja just det, vi bor vid stranden, på bilden här nedanför. :) Mmmmmm-mmmm.

Jag kommer gå på Martin County High Scool, ett High School med 1500 elever - HOME OF THE TIGERS! Min värdmamma har ett eget företag där hon jobbar som personlig tränare och aerobicsledare, yeayyeay! Och min värdpappa är min sysslings chef, på ett företag som utvinner energi genom vindkraftverk, han jobbar mycket i Spanien. De reser mycket och tycker om att träna, vilket känns som en lättnad då maten är en stor skillnad.

Så nu får ni inte missa mina inlägg, följ hela min resa på bloggen genom snedsteg och framgång!


P&K
the American-to-be girl


RSS 2.0