The American Piece of Me

Jag antar att det är den välbehagliga amerikanska känslan
som skrämmer mig, när jag andas in den varma luften i mina
lungor en vanliga onsdagsmorgon innan skolan
som får mig att tänka, släppa in verkligheten
för att det redan har passerat mer än en femtedel
att vilja delas mitt itu, återvända men stanna kvar
slippa skiljas från de platser, de människor, de dofter
jag under detta år har släppt in i mitt liv

ta vara på vartenda andetag varm luft och
doft av saltvatten som så ljuvt sticker i min näsa
känna glädjen i de amerikanska meningar som fyller
mina dagar med liv och vänskap och kärlek
fånga varje möjlighet som jag lockar in i mina minuter
men även uppskatta insikten i vilket värde människorna
därhemma har, som redan finns skrivna i mina kapitel
när jag återigen låter min fötter springa på svensk mark
alla gator finns kvar och alla årstiden kommer åter
och då ska jag njuta av var dag med er i min närhet,
med ett hjärta fyllt med minnen av de mest
fantastiska händelser och känslor ett äventyr som detta
möjligen kan skapa

ibland dras mina känslor av saknaden till mina rötter
mitt hjärta märker att det saknas något
och behovet av en kram har då aldrig varit i större proportion
då har jag turen att få vara omgiven av de människor
som jag har hittat på andra sidan jorden,
som blandar thaimat, film & skratt i en härlig röra
och jag inser lika snabbt igen, att det som mitt hjärta saknar
snart kommer få återse igen, men att mitt amerikanska liv
är begränsat av dagar. Och det är vad som skrämmer mig.

Love,
Louise

September 28, 2009

Här i Florida är flexibilitet ett av de mest användbara redskapet för en lyckad dag. Folk ändrar, drar bort och lägger till. Man vet aldrig hur dagen slutar, vilket i sig är en intressant historia. Floridanianer fångar väl på sätt och vis dagen helt enkelt!

Planen med att spendera helgen i Key West störtade när vi satt i bilen, med badkläderna nerpackade och humören på topp - då vår granne (som D&D är juridiskt ansvariga för) fick en hjärtattack. Så familjen spenderade ända in till nattetimmarna på sjukhuset, och turligt nog klarar han sig! Inte lika roligt som The Keys nej, men det kommer fler chanser. Lugn poolsöndag och Hunter hämtade mig vid tiotiden för en kvällstripp till Walmart för inköp av skivor, här använder vi oss av spontanitet som sagt. Day off from school idag, vilket resulterade i West Palm shopping med Michelle, Nikki & Taylor. Och party hos Misch som fyller 18. Kommande vecka är spiritweek med allt vad det innebär, pepp pepp pepp. Halloween närmar sig, en månad kvar, och affärerna är fyllda med pumpor, kostymer och orange-svarta prylar av alla slag, jag är i Halloweenland. Jag har dessutom kommit på vad jag ska vara utklädd till, mohaha! Nu har jag spanskaplugg, sedan ska jag krypa ner under täcket!

Det var extremt skönt att få höra era röster i helgen! ♥
Jessica, love, jag är så stolt över dig och stöttar dig i alla dina val!

Love


LoveLoveLove!

Misch eighteen years!


If you love life, show it!

Jaqueline & Michelle har idag påbörjat sin svensktalande karriär, jag är en utomordenlig lärare som ligger dubbelvikt av skratt på golvet åt deras resultat. :) 

Min femte skolvecka har nu gått och varje dag lär jag känna någon ny! Det är så kul att människor vågar komma fram och vara nyfikna. Men samtidigt lite skumt att folk jag aldrig träffat vet mitt namn. En kille kom fram igår och sa: vill du datum mig? på svenska, han såg lite småstolt ut... Hehe, I guess 'date' can be two different kind of words and sometimes wordfinder can be confusing?! Rart i alla fall! Nästa vecka kommer bli heltokig med homecoming, spiritweek & pepp-rally, plus att Kori & jag tar oss en trip till en hennes storesyrra. Jag älskar detta tempo, precis lika mycket som jag älskar att göra ingenting efter en tokigt full vecka!

Mitt tvåmånaders streck börjar närma sig och jag njuter av varenda dag! Ibland får jag stanna upp och verkligen nypa mig själv, jag kan inte förstå att jag faktiskt är här. Det känns som om jag har varit här i hundra år samtidigt som om jag lämnade Sverige igår. Och innan ni vet ordet av är jag hemma igen, åtta månader kommer rinna iväg & jag känner på mig att det då kommer bli en sjuhelsike till bra sommar! Jag tänker på er, varje dag!

Nu ska jag packa ihop lite saker inför imorgon då det bär av till Key West över helgen! Mumselimumma! ♥
Just ja, jag har börjat drömma på engelska!

Love,
Louise

Nice view! För ett par veckor sedan.


you know which song we use to play,

Jag saknar din famn,
din röst
din närhet
även om du aldrig är längre bort
än mitt hjärta, så
saknar jag dig hopplöst mycket, bästa vän.

jag älskar dig S. Wernerson. ♥


And drown me in love.

Måndag, igen och jag är fylld med energi. Musik, kramar & ord kan verkligen resa en upp på fötter igen när saknaden biter i bröstet. Ingen har sagt att det ska vara enkelt, men jag lär mig saker varje dag. Tack! ♥  

Torsdagen spenderades med min marinbiologi-klass vid havet. Santa Lucea, Rocky cliffs, Jensen Beach & Bathtube Beach besöktes. Vi stod ute med vatten till knäna när killarna började skrika sharkfin, hehe de hann knappt utala orden innan jag stod långt uppe på torra land. Likaså sprang jag igår ut i trädgården påväg till min granne när en 1,5 m lång svart orm, och då pratar vi inte en liten huggorm icke, ringade framför fötterna på mig. Nja, jag kommer nog aldrig riktigt vänja mig vid de här underbara djuren. 

Ilördags skjutsade Debbie in mig till West Palm och The Gardens mall där jag strosade omkring i sex timmar, var väldigt skönt att bara få ta sig tid att titta på det som behövdes! Jag antar att jag spenderade en hyfsat lång tid inne på Abercrombie & Fitch, två par jeans, flip flop & en tröja senare stod jag i kassan när en av de anställda kommer fram och frågar om jag bor här eller om jag är här på semester. De frågade sedan om jag skulle vilja börja jobba hos dem och berättade om möjligheten att jobba sig upp i kedjan. De använder sig av de anställda som modeller till advertising etc. Tyvärr får jag inte jobba för min organisation under mitt utbytesår, men jag ska tillbaka i veckan & diskutera framtida jobb. Lite kul att hon frågade i vilket fall, jag är kär i affären, och som sagt, kanske kan jag ha användning för det i framtiden om inte annat! Gårdagen spenderades på golfbanan med Hunter, jag har en liten bit kvar innan jag kan möta Annika & han fick sig ett väldigt gott skratt!

Nu ska jag plugga spanska & snöra joggingskorna, ikväll blire myskväll eller roadtrip med tjejerna, man vet aldrig hur kvällen slutar här! ♥

Love,
Louise


A paper and a pensel.


Och visst finns det en lång tid kvar
att använda till äventyr
Ibland skapar tiden sin egen rytm
och bums är den nedräknad
Sedan har vi en massa dagar
som vi kan fylla med drömförverkling,
händelser och minnen.
Skriva en egen historia.
Och fast våra fötter ibland
leder in oss på stigar som 
vi aldrig visste oss vilja ha
kan det ibland vara det
kapitelet vi behöver som mest.

Egentligen borde hon dansa in under täcket
och känna tyngdlagen sammarbeta med kudden,
drömma sig in i mörket och 
låta längtan försvara henne mot nattens frost.
Det är nog precis vad hon ska göra.


Universal Studios

Hemkommen från ett härligt dygn i Orlando och Universal Studio där Kristen uppträdde klockan åtta igårkväll, hon har en underbar röst. Därefter lurade familjen Mayers upp mig i skräckhistoriens hemskaste rollercosters, fy fasan! Och efter ett par timmars sömn och bilresa hem så befinner jag mig i min kära säng med Matt Nathanson & Bruce! ♥
 
Love,
Louise

Destination Orlando.

Veckans bästa dag är här igen! Som tidigare inlägg talade för så låg en sorgsen ton i luften dagen i ända, elfte september, men vädret var på topp precis som allas fredagshumör! Runt lunch var det student origentation i cafeterian för alla nya elever. Jag träffade en av de andra utbytesstudenterna, som heter Kris, också är senior och kommer från Colombia. Dock pratade han inte så väldans mycket engelska. Det ska finnas en norsk kille på skolan, men jag har inte lyckats finna honom än. Leadership-klassen höll i orientationen och jag lärde känna en hel drös med roliga människor där!

Kvällen spenderade jag i Stuart's mall & på Sachi Sushi med Nikki & Michelle, väldigt trevlig kväll! Nu ska jag slänga ihop lite kläder och försöka komma i säng i tid. För imorgon ska vi till ingenstans mindre än... trumvirrvel... ORLANDO!!! Min värdsyster Kristen blev uttagen till en sång-audition i juli, hon har en fantastisk röst, i vilken hon gick vidare och ska nu uppträda i en stor tävling i Universal Studios i Orlando, imorgonkväll. Hela evenemanget är riktigt stort här i Florida och jag är riktigt excited! Ett sångkontrakt med ett riktigt hett skivbolag står på spel.

Min språkspärr har släppt totalt och jag babblar nu på helt utan vidare, amerikanare är väldigt naturligt sarkastiska vilket passar mig bra då jag har min personliga ironi... Hehe. Jag tycker även om hur alla pratar med alla. Jag trivs väldigt bra här och jag är så enormt glad över att få ha kommit till denna plats och träffat dessa människor.

Part of my beloved yearbook-family

Kori & Jackie jobbade hårt under veckans yearbook-classes...

School gym

Jag har hittat mitt substitut för Spicy Hot, det får duga till juni!

Ni är saknade, ni är efterlängtade och ni är ständigt i mina tankar.
Stort hjärta med kärlek. Känn er betydelsefulla.
♥ / Louise

They will never forget.

Åtta år har gått sedan jag såg flygplanen åka in i skyskraporna på tv. Och även om nyhetsbilder kan verka så långt bort man kan komma från en tioårings verklighet så kände jag sorgen ända in i bröstet. Flaggorna har vajat på halvstång under dagen, en tyst minut hölls under fjärde lektionen och minnestavlor med alla namn som offrade sitt liv den dagen stod på skolgården. En sorgsen ton har legat i luften och jag har hört den ena berättelsen efter den andra om förlorande släktningar och vänner. Brittany, en jättegullig tjej i min klass, förlorade sin farbror den dagen. Han jobbade på en bank i byggnaden bredvid WTC och när flygplanen flög in sprang han in i tornen och lyckades rädda en gradvid kvinna, därefter sprang han in ytterligare en gång och fick med sig en man ut, men när han skulle lämna byggnaden rasade allt. Han befann sig på bottenvåningen. En av mina grannar har alltid flaggan på halvstånmg sedan den dagen, ja tror att hon förlorade sin man. Många har stått vid namnetavlorna idag och det var svårt att inte bli berörd, trots att det på något sätt är så långt ifrån min verklighet.

Det må ha gått åtta år, men som Debbie sa imorse, ingen här kommer någonsin glömma den dagen.

En tanke till alla, som på ett eller annat sätt, drabbades den dagen.♥


Den nionde i nionde, nollnio.


Show a little faith, theres magic in the night - Bruce.


08.09.09

Idag klockan tolv satt alla high schools runtom i USA och såg på när Barack Obama höll sitt National Adress Study Speech. Jag tror att han är den tredje amerikanska presidenten genom historien som har hållit just ett sådant tal, många ansåg det nämnvärt - andra hade fått uppmaningar hemifrån att lämna klassrummet. I dryga femton minuter uppmanade han varje ung invidid att slåss för sin framtid, fokusera på vikten av sin utbildning och våga satsa på sina visioner. Gör du det inte för dig själv - gör det för ditt land! Han nämnde bland annat att alla är bra på något och att det är upp till var och en att upptäcka sin egenskap, utforska sina möjligheter och sedan se till att ta dem. Jag är mycket väl medveten om att han har flitiga talskrivare vid sin sida, men jag kan inte sluta fascineras över slagkraften i dessa tal.

Förövrigt så är jag nu inne på min femte vecka här i Staterna och Florida. Igår, Labor day, spenderade vi timmarna i The Gardens Mall, farligt ställe för plånboken, två bikinis, Gator-tisha (Floridas footballag och stolthet) och underkläder från Victoria's Secret och en hel hög saker från Zara följde med hem. Vi åt en jättegod lunch & körde kuststräckan Jupiter Island, Palm Beach, West Palm, Juno Beach & DuBois Beach. Jag älskar stränderna!

Tack så mycket för breven, jag uppskattar dem så! Ni får jättegärna skicka fotografier eller något som påminner om er, SÅ SÄTT IGÅNG OCH SKICKA! Och tack mormor, du gör mig så glad! ♥

Nu ska jag lägga mig och läsa Eclipse, ska köpa Love, Rosie (Där regnbågen slutar). Jag är en sådan person som inte orkar läsa om en bok mer än en gång, men denna bok får jag inte nog av!
 
Love,
Louise


05.09.09

Äntligen, äntligen helg! LÅNGHELG! Fredagkvällen spenderade jag med Dan & Debbie, vi lagade "svenska" köttbullar á la mammas recept & såg på inspelade konserter med Bruce & Dave Matthews, toppat med glass. Det är helt galet vilket stort glassutbud det finns i Den nya världen. Bananpajsglass? Eller lite glass med nachochips-smak kanske?

Imorse vaknade jag runt sju, huvudet har vant sig av skoltiden, jag har kommit in i Eclipse så jag låg och bara sträckläste. Är en riktigt liten boknörd, inte för att jag har så mycket tid till att läsa - men så fort jag får chansen så njuter jag! Kilade sedan upp och gjorde pannkakor på mormors vis, "svenska" pannkakor smakar ännu bättre i USA. Så om ni är sugna på pannkakor tycker jag att ni ska åka till USA och göra dem, litet tips sådär bara! Förövrigt är idag en regn- och mysdag även i landet over here. Jag ska sticka ut till löpbandet och träna lite nu, slänga mig i poolen och se lite OTH - kan inte sluta vara lycklig över att Lucas & Peyton ska gifta sig! Hihi.

Sedan ett stort grattis till Simone som fyllde stort igår, hoppas det kom fram i tid!

Världens största kram till er därhemma, ni finns i mina tankar!♥


Love,
Louise

Friday is coming up!

En väldigt händelserik vecka har svept förbi i en väldigt fart. Natten till i måndags fick jag uppleva riktig åska, jag vaknade mitt i natten och trodde på allvar att tredje världskriget hade brutit ut utanför, mitt rum var konstant upplyst och det kändes som om hela huset skakade var tredje sekund. Samma morgon fick vi ett fint oväntat prov på marinbiologin och jag åkte dit för dresscode, dvs jag "bröt" mot skolans klädregler. Vår skolas dresscode förbjuder oss elever att gå för bart klädd, jag blev upplyst att vi inte fick visa knä eller axlar. Jag bar linne med sweetshirt över, dvs inga axlar, men icke sa nicke - jag visade mina nyckelben och skickades till rektorn, ni som känner mig vet att jag automatiskt påpekar när jag tycker något är fel och försökte diskutera mig fri, mitt straff blev detension - kvarsittning. En underbar start på veckan, med andra ord. Tisdagen ställde jag klockan timman tidigare och gick med bestämda kliv in på Mr. Valerios kontor, påpekade mina rättigheter och deras brist på kommunikation. Jag är den första elev på Martin County High som har snackat mig fri från detension.

Något som är stort i USA är att elever ger blod, två-tre gånger per år besöker blodgivarföretag upp skolorna och elever kan ge blod. Flera hundra elever gav sitt blod i tisdags på Martin County High, något jag tycker är en jättepositiv insats, nästa gång kan det ju vara du som är i behov. Jag satt hela förmiddagen och väntade på min tur, efter två timmar konstaterades att jag inte får ge blod då jag har bott mer än fem år i Europa. Suck.

Igårkväll hämtade Nikki och Michelle upp mig för thaimat -äntligen- och bio. Vi såg Julie & Julia, filmen var bra men inte riktigt min filmsmak - jag behöver en mer givande handling. Är nyss hemkommen från pizzakväll med Kori & Jackie på Anna's pizza, mumselimumseli. Och har suttit och pratat i en timma med Deb & Dan om inget mindre än vingårdar i Cali. I oktober ska vi åka till North Carolina där de ska köpa mark och bygga ett hus i bergen. Helg imorgon igen, denna vecka långhelg då det är Labor day on måndag. Sista lugna helgen på ett bra tag, ska försöka njuta rejält av solens strålar och försöka surfa, tiden har inte funnits där! Just nu är Florida inne i regnperioden, mycket åska, regn och hög luftfuktighet. Alla längtar till oktober då luftfuktigheten avtar och den torra perioden träder in på dess plats.

Nu ska jag krypa ner under mitt täcke och försöka få mig ett par timmars sömn, imorgon är det photografering med journalistikklassen. ♥

PS. Mamma, kan du skicka mitt dykcert och dyklogg så fort du ser detta.


Du får inte röra vid mitt hjärta
som om allt vore uppenbart

Love,
Louise


RSS 2.0