Tu debes saber que te echo de menos.

Underbar roadtrip med Misch igår till Everglades och Sawgrass Mills stora shoppingcenter. Investerade i en himla massa bra saker! Och runt klockan nio kom vi hem och åkte till Jaqueline där även Kori höll hus. Världens mest amerikanska sleepover, med allt var det innebär! Och efter två timmars sömn så kräver min kropp sin rätt, men först pluggpluggplugg! Känns som om varenda dag är fullproppad med nya äventyr och det finns alltid någon som har planerat in min tid, man hinner inte ens med att tacka ja till allt. Love it! Och många av er har fått höstlov, önskar att det fanns något liknande i staterna. Vi har mid term-exams på onsdag och torsdag, vilket innebär ett prov i varje ämne motsvarande de nationella proven. Sedan ledigt på fredag, oh yeah!

Ha världens bästa vecka!
Love,
Louise

The sunny state that I love.

God morgon allihopa! Jag berättade förra veckan att det blivit kallt, det höll i två dagar, nu är den omänskliga, underbara värmen tillbaka. Dock är luftfuktigheten inte lika hög, vilket är superskönt. Alla våra altandörrar står öppna under hela dygnet och julstämningen har hittat min kropp, jag älskar December, som nästan är här! Var med Nikki & Misch till Victoria's Secret i veckan och fick total julhysteri, alla mysiga plagg som bara lockar med "vintern". Mums! 

I måndags följde jag med Dan till ett s.k. "sopkök" där han hjälper till var tredje vecka genom kyrkan. Precis som i "Jakten på lycka" har ett antal människor som har det mindre bra ställt till statusen hemlös möjligheten att få äta sig mätt. Två hundra människor, äldre par till stora familjer samlades i en stor lokal och vi var runt trettio personer som hjälpte till att laga mat, servera och diska. Allt finanseriat av kyrkans medlemmar. Jag tycker om det med Amerikanarna, alla dessa välgörenhetsprojekt överallt. Det var extremt lärorikt att få se ögonen på barn verkligen suktas efter maten som de väntade bli serverade, man behöver se sådana kontraster.

I tisdagsnatt hämtade Misch mig, vi laddade upp med lite mumsig nödproviant från Publix och efter ett par timmars sömn begav vi oss omänskligt tidigt mot Miami. Misch pappa är från Norge och hon tycker det är så himla kul att jag kan förstå och prata med honom helt utan vidare. Efter Miami styrde vi ner mot The Keys, Floridas sydspets, med resten av killgänget från marinklasserna över oss. Lämnade väskorna på hotellrummet och åkte till Islamoradas Dolphin Research Center och njöt av dagen med världens vackraste djur. Kvällen spenderades med gänget på en brygga vid solnedgången och där vi lagade stor middag till lågor av strandelden. Tidig gryning, självklar Starbucks-frukost och så var det dykdags. Äntligen! Två långa dyk utanför Key Largo, underbart sikte och rev. Detta är en plats som jag kan tänka mig bo på under en tid av mitt liv. Skriver upp det på listan -check!

Idag var det Internationella Drogdagen, en stor kampanj mot drogor då det tyvärr är ett huge problem här, inte minst i min skola där ungdommarna har mycket pengar! Droger är löjligt låttåtkomligt och förvånandsvärt nog ser man inget påtagligt farligt i att använda det, sorgligt nog. En stor Halloweenplay med sketcher där de blandade jigsaw och scream m.fl. kända "rysare" och en enormt stor nypa ironi sattes upp och vi drog stor summa pengar som, även här, går till välgörenhet. Mina skoldagar flyger förbi i en skrämmande fart, kanske för att jag nu känner alla i mina fyra samtliga klasser och att vi alla har otroligt roligt tillsammans. Men fortfarande efter nästan tre månader så innehåller varje vecka minst en lång frågestund om allt mellan himmel och jord. Jag vill inte påstå att alla amerikanare är oallmänbildade, men av den naturliga anledningen att de har alla sorters landskap så prioriterar man hellre att resa inom landet än utanför. Och i och med att man då inte ser mer än sitt lands gränser, tänk då på att landet i princip är lika stort som vårt Europa, så antar man hur andra lever och hur andra saker ser ut utanför USA. Många ser världen på detta vis och prioriterar inte riktigt att verkligen upptäcka hur det ser ut utanför, de anser sig inte behöva det, men många är även oerhört allmänbildade och intellektuella. Och alla är, på ett eller annat sätt, oerhört intressanta som människor! Jag tycker oehöert mycket om USAs mentalitet, alla pratar med alla, hela tiden. Nu har i alla fall halva terminen gått, HALVA TERMINEN!

Ikväll tog jag en riktigt myskväll med Deb & Dan, känns som om jag aldrig är hemma, men det är väl så det ska vara - fånga varje dygns timma. Så jag lagade Flygande Jacob, klyftpotatis och pannakotta åt oss, mycket uppskattat! Och som vanligt så har vi inte långt ifrån skrattet när vi äter middag då vi alltid kommer på en massa udda ämnen. Vi toppade kvällen med en bra film. Imorgon blir det Roadtrip till Miami & Fort Lauderdale med tjejerna där vi ska göra det tjejer gör bäst! I am so excited! Så nu ska jag försöka fånga ett par timmars förlorad sömn - men innan dess lite Playa del Sol hihi!

DESSUTOM GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA ANGELICA! ♥



Lots and lots of love,
Louise

Full fart trettiofemton timmar om dygnet.

Är nyligen hemkommer ifrån Kori, sleepover med Pizza från Ana's, amerikanska klassiska hyrfilmer som inkluderade "Ferris Bueller's day off", filosiferande om livet långt in på morgontimmarna, morgonbio i höstluften (Where wild things are, mysig!) och en mysig frukost i solen på sena eftermiddagen.  Dessa två dagar har varit riktigt höstiga och temperaturen har bara legat på tjugo grader, Floridanerna burrar in sig i halsduk, mössa och jacka... Vill påpeka att det var en rolig syn ute vid vår pool igår när jag låg och solade i bikini och Debbie satt inmyst i tjock hoodtröja. Haha, men för dem är detta kallt och de älskar det. På onsdag får vi tillbaka värmen på 30-35 grader, jag längtar!
Igårkväll innan Kori hämtade mig hittade jag denna lilla rackare precis utanför dörren, jag som alltid har haft en löjlig rädsla för ormar höll precis på att trampa på den och istället för att springa in och aldrig mer gå ut, tog det bara två sekunder innan jag var tillbaka med kameran i handen. Men då detta är en utav de mest giftiga ormarna, Coral snake, så ville tyfdligen inte Debbie ha in den i huset och jag fick inte öppna den dörren mer den kvällen. Vi kom in på ormämnet och jag berätta för dem att Koris familj hade haft en pyton på altanen, Debbie bara mm:ade och jag påpekade att det var en P-Y-T-O-N. Men hon skrattade och sa "ja, men det är inte farliga, de bara kramar dig till döds". Hehe, ja men då så?! Hon är så söt! Och jag säger inte att jag har blivit av med min ormrädsla, alla sladdar har för mina ögon varit ormar sedan igår(!).

Jag har precis haft ett jättelångt samtal med Konrad. Deb & Dan ska åka en vecka till North Carolina och köpa mountain house om två veckor, men då jag har skolan så kanske jag stannar hemma och ska istället då bo hos hans familj, hans fru och två döttrar Freja & Kajsa, i Jupiter. ♥

Mamma, jag har blivit superwomen på att tvätta. Tro det eller ej, jag hoppas du känner stor stolthet. Nåde dig om du vänder detta till din fördel när jag kommer hem. Och förövrigt så vann Gatorns footballsmatchen igår och Steelers footballsmatchen idag, alla är nöjda och glada i mitt hus. You gotta love America!

Nu har jag en så helt otroligt rolig vecka framför mig! :)
Love,
Louise

Sail away with me.

Hej alla mysiga människor!

Det är så fruktansvärt svårt att föreställa sig att hösten är hos er nu, när jag steg ur bilen på Arlanda lös solen så starkt i mitt ansikte, det var över två månader sedan. Och ännu svårare är det att tro er när ni säger att minusgraderna ligger i luften, när solen värmer min kropp så fort jag kliver utanför dörren i mitt Florida. Jag trivs så himla bra med denna ständiga värme. Men det är först nu när man inte ser skymten av Nordens årstider, som man inser deras individuella charm. Hade jag befunnit mig i Norrköping denna helg så hade jag velat mysa in mig i vantar och halsduk, sitta uppkrupen i någon mysig caféfåttölj på Drottninggatan, och med en varm choklad i mina händer tillsammans med en god vän. Dragit ihop lite trevliga människor, lagat mat (ni vet att jag hade slagits hårt för Spicy Hot) och sett på Idol ikväll. Lördagskvällen imorgon hade jag fångat med mig någon charmig person till Pappa Grappa och avslutat med popcorn i biomörket, för att sedan ta en promenad i den höstiga kvällsluften. Men, nu befinner jag mig ju inte i Norrköping utan hundratals mil ifrån på andra sidan Atlanten. Så, om tjugo minuter står Nikkis svarta cab på min uppfart, med solglasögonen på näsan och TBEP's I've got a feeling som hon har satt i rutin att spela på högsta volym så fort hon kommer i närheten av mitt hus. Ikväll blir det middag och bio -FAME- med henne, Misch, Kori & Kelsey. Och helgen bjuder på strand, sol & bad! Kanske en och annan melonsallad. Jag har världens roligaste vardag!

Nästa höst myser vi tillsammansmen tills dess önskar jag er en otroligt härlig helg!
Nu ska jag hoppa in i duschen och på med lite trevliga kläder! ♥

Jag är så tokigt glad över att ha vänner som er! :)
Love,
Louise



You would not believe your eyes if ten million fireflies.


Det verkar inte bättre än att jag har gått och kärat ner mig här över. Det är svårt att inte falla för FLA och landet med stjärnor och ränder. U2 har fyllt mitt rum med ljuva toner den senaste timman. Hade två enorma prov idag, behöver betygen för collegemöjligheterna, har slängt ett litet öga på University of Miami och South University of Florida där min värdsyrra nu går och ska även titta på University of California Los Angeles, ska vänta ett par år men sedan kanske, kanske. Vi tar en sak i taget. Nu ska jag krypa under täcket, imorgon blir det fredagsäventyr med tjejerna och på lördag verkar det inte bättre än att Hunter vill ha spö i tennis! (:

To ten million fireflies
I'm weird 'cause I hate good-byes
I got misty eyes as they said farewell (they said farewell)
But I'll know where several are
If my dreams get real bizarre
'Cause I saved a few and I keep them in a jar (jar, jar, jar)

I'd like to make myself believe
That Earth turns slowly
It's hard to say that I'd rather stay awake when I'm asleep
'Cause everything is never as it seems (when I fall asleep)

Tänker på er därhemma, ni är efterlängtade! ♥
Love,
Louise


Sunshine State.

God natt Sverige & god kväll Staten fylld med solsken!

I helgen var Kristen hemma och vi fyllde dagarna med shopping, älskar USAs sportutbud & shoppingutbud i största allmänhet. Mmmumselimumma! I lördags var jag på mitt livs första babyshower, ännu en "jag-har-bara-sett-på-film"-händelse. Kristie, Caitlins storasyster bjöd mig & Kristen för att fira sin lilla son som föds i december. Vi åkte till Port St. Lucie, där en fest med god mat & paket lyckoönskade Kristies lilla Hunter. Gravida kvinnor är så himla vackra! Jag vill också ha en babyshower, jag kanske ska ta införa det i vårt kalla land, men inte än på sju-åtta år, haha. Därefter gick hela familjen ut och åt middag, hyrde med oss film hem & mös! Jag är en riktig liten mysunge!

Amerikanarna är så himla intressanta varelser. I veckan pratade jag med några i min dramaklass om hur världen skapades, jag frågade hur de trodde att de gick till - "Eva & Adam" eller "Big Bang"? The creation by God, of course, de tittade på mig med en självklar min. Därefter la de till, Big Bang - no I just don't buy it... Well, jag är väldigt försiktig med mina religionsdiskusioner då jag vet att de flesta här har en religiös, mer eller mindre stark, tro. Men när jag hör någon entusiastiskt förklara hur Gud skapade jorden på 7 dagar kan jag inte riktigt hålla tyst, jag respekterar den individuella tron något enormt - men jag tycker det är väldigt intressant att diskutera ämnet. Jag ställde några simpla frågor om hur de skulle vilja förklara vissa bevisade vetenskapliga fenomen genom Guda perspektiv. Jag började pladdra på om Big Bang och evolutionen medans de tittade på mig med oförstående ögon. Ehmn... ni vet vad Evolutionen är va? Jag har förstått att den religiösa tron här i Staterna är oerhört påtaglig och kvarstående av konservativa skäl, när deras förfäder "byggde" detta land var religionen ett faktum och så är den än idag. Många, många, kommer från kristna skolor och i och med det får man inte lära sig om The Big Bang-theory... Hur ska man kunna tro på något man inte vet innebörden av? Nu är det inte så att alla invånare av detta land endast lever med denna kontinent som världsbild, de människor som jag har lärt känna och umgås med är nästintill snäppet bättre än mig på geografi och är väldigt pålästa i diverse ämnen - men ja, det finns undantag. En intressant skillnad, det finns många som inte bryr sig om så mycket utanför sitt land - för de anser sig inte behöva det.

Igår dog Mr. Milano, grannen som var som en del av The Mayers familj. Andra dödsfallet av nära människor till min värdfamilj på mindre tid än en månad. ♥

Och annars är det, som alltid, omänskligt underbart varmt ute, palmerna finns i överflöd & så fort jag går ut i trädgården befinner jag min inom i alla fall fem meter till närmsta orm, jag förstår inte varför de dras till mig, jag älskar Florida!

Nu bums i säng med min nya Kinsella-bok! ♥
Love,
Louise

Och så åker en liten bild in på syrran, bara för att hon är så himla snygg!
Oh så en liten hälsning till hennes Gustav, som allt ska få igen i kubb/solbränna/vattenkring i juni :)
Both of you, prepare for war - right S?

An evening under the stars, homecoming.

Har haft en av mina roligaste helger på länge! I fredags var det spiritday, dvs alla bar skolans färger blått & gult (guld) och efter andra blocket var det pep rally i the gym. Hög musik, cheerleading-teamet, Tigerettes (skolans danslag, statens duktigaste & där Michelle är co. captain), skolans enorma band, klasstävling och homecoming paret uppträdde! Helt extremt häftigt och effektfullt! Senare på kvällen stod homecominggame på schemat, majoriteten av eleverna och lärarna var där som alltid och Tigrarna vann, yeay!

Igår börjades dagen med att Zach, Hunter & Ryan hämtade mig för att åka till djuraffären. Helt fascinerade stod H & R och byggde slott med hamstersanden man kunde köpa... Zach och jag låg dubbelvikta av skratt och det är alltid lika oerhört interssant att studera killars beteenden! Jag fick med mig en liten guppyfisk hem -och han trivs som fisken i vattnet, hehe, visst saknar ni min humor allt va? ;) Igårkväll var det dags för den omtalade homecomingen och allt vad det innebär. För en amerikansk high school-tjej är homecoming och Prom, framförallt, det mest efterlängtade! Vi var femton personer som åt en underbart trevlig middag hemma hos Kori, tog kort & åkte till The school gym där temat var "An evening under the stars", allt var så fint dekorerat, alla var uppklädda och humören som alltid på topp! Än en gång, man träffar nya människor varje dag!

Idag, lite halvdöd började jag morgonen med ett dyk i min marinbiologilärares pool och sitter nu och väger mellan att åka ut med Hunter & Ryan's båt till en sandbar eller plugga marinbiologi inför the big test imorgon. Mm, kanske marinbiologi på en båt -hur pedagogisk låter inte det?

Lovisalove fyllde stort idag, hoppas allt kom fram i tid och att du hade världens bästa födelsedag! ♥

Jag hoppas att ni mår helt underbart! :)
Love,
Louise







Scandinavian sisters!


I can feel the tiger-pride.


SPIRITWEEK,
målade ansikten,
trumslag i takt med hjärtats rytm,
blått & gult överallt,
och än så länge bara uppvärmning.

Jag har det hur bra som helst
och jag är så otroligt glad över att jag åkte!
Kanske ett av mitt livs bästa beslut.

Tomorrow is the blue and gold day,
tomorrow is the TIGER-day.

Tack för alla mail, brev & kort.
En miljon pussar till er!
L

RSS 2.0