Jag är så himla bra!

Idag damp betygsdokumentet ner i brevlådan. Det blev den symboliska mållinjen för mina gymnasieår, efter alla timmar i datacirkeln och filosofiboken, alla åtta-till-fem-dagar, allt slit med spanskaglosorna, alla krav, alla diskussioner med Jessa, alla ihopbitningar. Jag klarade det!  För sju månader sedan satt vi uppe på bryggan och diskuterade tre extraämnen utan vidare förväntningar, resterande runt bordet var överens om att tvåan skulle vara tuff nog utan 150 poäng extra. Närsomhelst pressen blev för stor skulle vi avbryta. 
 
Samtidigt jobbades det varje helg och lov (fyra helger ledigt) under hela året. Jag satte upp mitt mål och fixade mina pengar! Nu vilar dubbelt så mycket pengar som rekomenderas under 10 månader på mitt konto, vilket kommer blir ganska lagom när det gäller till mig. YES!

Jag är så stolt över mig själv, stolt över att jag inte tappade fokus, påverkades eller gav upp. Bara bet ihop och nådde mina mål. Både till min för- och nackdel är jag en person som aldrig nöjer mig. Jag försöker hela tiden prestera lite mer, lite bättre. Jag tror på min förmåga. Jag klarade det och nu håller jag medaljen i mina händer.

För tio månader sedan klev jag & Niclas in genom kunskapsportarna med ett år framför oss, äntligen tvåor! Så mycket har hänt under detta år, människor har kommit hem, åkt , gamla har "hittats" och nya har passerat in. Nya platser har bestigits. Händelser har influerat min historia och påverkat mitt liv. Blandingen är oslagbar och då jag är en hopplös "allt-har-en-mening"-människa så tror jag att detta kommer vara det vinnande konceptet, på ett eller annat sätt.

Det finns aldrig för mycket så länge man mår bra, men i detta läge skulle jag kunna fylla hela inlägget med händelser, stora som små. Här är ett urval av höjdpunkterna av de senaste tio månaderna.

Sandhamn/Strängnäs i Augusti med I & K
Mallorca i September med Sofie
Three doors down i November med S, L & N
En väldigt mysig December
Tidernas nyårsafton hos Viktor
Världens bästa Valentines Day med Jessica
Thailand i April
Beyoncé i Maj H, H & S.
Bruce Springsteen i Juni
Födelsedagen ♥

Sammanfattningsvis har dessa månader varit bland de bästa och ändå, är detta bara slutet av början - om ens det! Jag klarade det, fy fasan vad jag är bra!!!

Nu väntar 10 månader i landet over there - sedan är jag tillbaka igen! Jag återkommer med alla detaljer kring plats, tidpunkter och kommunikation.

Nu ska jag inte dra mig längre, utan ringa det efterlängtade samtalet! Wish me luck!

 

För vad skulle jag ha gjort utan alla underbara människor i min omgivning?!

P&K
Hon som är så himla bra

Too good to be true...

Det här kan vara nyckeln till min dröm.
Jag uppdaterar er så fort allt är klart!

Halelujah moment! ♥


Perhaps your head can teach your heart something.

Jag har börjat anteckna min ekonomi grundligt (läs utgifter!) och jag har insett att jag kastar i väg alla pengar på jordgubbar. Som ett gift kan de små liven vara räddningen på en hård dag vid poolen, eller något sådant. Efter en natt hos Sof tvingade jag med henne att gå till Lundby och köpa jordgubbar och träffa Johanna. För att sedan spenderade gårdagsnatten hos henne med SATC och jordgubbar. Dagen idag har det jobbats, jag riktigt längtade efter att jobba när jag vaknade imorse. Hur är det ens vara möjligt att göra något sådant en dag som denna? Trevliga kollegor, thaimat och roliga kunder - mitt undermedvetna måste ha kännt på sig vad som skulle ske! Och återigen är jag tillbaka hos Johanna, med SATC och jordgubbar. Jag har en jättestörande förkylning som inte går bort, jag har tur som har föräldrar som binder fast mig vid trän så att jag inte kan springa när jag är sjuk...  (Jag är ingen bra förebild för mig själv när det kommer till träning och att lyssna på kroppen! ) Vi har tänkt spendera kvällen med C, M, S & C och riktigt god mat. Därefter ta en sommarnattspromenad runt hela Marby och är det inte för kallt kanske ta årets första dopp. Yay!

Nu ska jag springa ut och baka dumlecupcakes till myskvällen med Johanna! ♥
P&K

Dethär är min största rädsla
Min största spänning
Min största förväntan
Min största utmaning


Blev fast när jag hittade vår Thailandsmapp 06/07 - Underbara resa ♥


And sometimes you forget the names of the weekdays.

Det är konstigt hur vädret kan påverka ens humör så extremt. Att dansa omkring till nya melodier med frukosten i handen morgonen i enda har blivit av denna sommarens tradition. Och efter ett par timmar med bikinin och solen väntade en eftermiddag med David och glass på både Halvars & Ica. Även om du är ytterst kass på att välja goda smaker så förgylldes dagen enormt! :) Vi hämtade upp Sof och tog sikte på Smedby. Imorgon är det Johanna och sommarplanering som gäller i solen, kanske hinns även en kväll i biomörkret med. På torsdag, jobbelijobb - kom och köp fotbollsskor! Ha en underbar dag!


/ Hon med det korallröda nagellacket ♥

You know me better than that.


sade - by your side

No, I don't want to battle from beginning to end.

Äntligen börjar ljuset tränga igenom
Färgerna börjar klarna och
luften blir enklare att andas
Äntligen trots
att erfarenheter inte kommer gratis
är de värdefulla i framtiden
och man lär sig se igen
låta andra få chansen
att träda in i rummet utan att
bli osynliga
en karta har börjat skissas
för alla inblandade
förväntansfullt och intressant
hoppfullt och spännande
vilka och  vad
kommer finnas
frågetecken
när och vad
kommer hända
frågetecken

äntligen
utropstecken

kärlek
hon med korallrött nagellack

I'll be back before you know it!

Jag vet fortfarande inte hur jag ska kunna förklara födelsedagen. Inte så tokig 18-års dag med överaskningsfest och alla nära omkring sig. En helhärlig kväll med många skratt. Jag kan dock inte förstå att ingen riktigt fullt ut lyckades försägasig. (Jag står för 93 % av världens nyfikenhet.) Och ändå har ni kunnat lyckats hålla det hemligt... Hur? Hela kvällen gick jag omkring i min egna värld utan att riktigt förstå vad som hände, glad och lycklig över hur underbara människor jag känner. I efterhand önskar jag att jag hade berättat hur mycket jag kommer sakna er och hur lycklig ni gör mig! Resan är bara i 10 månader, I will be back before you know it! Jag önskar att jag hade haft mer tid att kunna prata med alla, försökt förklara min glädje.-  Istället får jag göra det under alla de stunder vi ska spendera ihop i sommar. Fy fasan vad jag är sommartaggad! Hur som helst, tack så jättemycket för att ni kom, för alla fina presenter och för att ni förgyller mitt liv - jag ser fram emot en framtid tillsammans med er! :)

Tack S & J, det finns inga ord som på ett rättvist sätt kan beskriva hur tacksam jag är. Inte bara för allt ni har gjort utan för att få ha er som bästa vänner, ni är bäst och ni gör mig lyckligast i världen!  ♥



Sedan har jag haft världens bästa midsommar tillsammans med Lisa, Lovisa, Josse, Bea och en hel drös med tokiga grabbar på Felix land :) Dans runt midsommarstången, underbart god mat, trevligt sällskap, galna lekar, bad, skratt & sol! Mums filibabba! Och nu ska jag fixa i ordning allt här hemma för lite lördagsmys. Ledig imorgon och kommande vecka, har knåpat ihop en galet bra planering! Yeay!


 









P&K

Take your passion and make it happen!

Min morgonturné såg ut som följande: Säng - bikini - solstol - frukost - dansa runt med Cyndi Lauper & filmjölk - dusch - klänning - sommarsvall i håret. Och detta var bara uppvärmningen. Vidare följer under dagen: ELIN - slänga av sig kläderna i en park - glass - BEA - plankstek på Deli. Och vem vet, kanske kan passet komma till användning. Jag är taggad enda ut i fingertopparna! Nu ska jag fortsätta dansa runt, vänta på att klockan ska slå Florida-tid och hoppa på bussen in till stan för att träffa Älsklings G!


P&K


I know I would get along with Becky Bloomwood!

Jag upptäckte nyss att solens strålar har hittat till vårt avlånga land, det är vi vill ha det! En måndagsförmiddag som denna spenderade jag med Lovisa och en repa på staden. Jag älskar repor på staden. Som Norrköpingsbo är man föga van vid att halva stan har samma topp som man själv har spanat in, everything goes round round here. Men lika kul är det att dra repor, ändå. Hittade ett par ljusblå Dieseljeans och vitribbat Monkilinne. Och åt en väldigt god Hetgrek på Sandy's.


Har förövrigt inte fått någon placering än i USA. Kanske endar jag up i en liten stad mitt i ingenstans på västsidan, kanske gör det hela mitt år till det bästa. Har dock inte gett upp hoppet, har idag kontakt med himla hjälpsamma människor på Svenska Klubben i Tamba Bay. Och är The Sunny state inte menat för mig så har jag åtminstonde fått väldigt bra kontakt med sju släktingar i Florida som jag tidigare bara hört talas om. Vissa har idag blivit riktigt nära och planerar redan för min collegeframtid där i Miami. Haha, vi får väl se - en sak i taget! ;)

Nu - Carrie, Miranda, Charlotte och Samantha!
P&K 


Detta ska bli min vecka!




P&K

Heaven on earth.

Äntligen och tyvärr på samma gång så har sommarlovet slagit till. Vaknade imorse till ljudet av det som lät som små  barnfingrar mot mitt fönster, det avlånga landet lagom är gömt under ett smattrande regntäcke och jag ville inget hellre än att gräva mig djupare under mitt eget. Men för all del njut, njut medans det varar - för jag har beställt sol till resten av sommaren. Under kvällen trillade Sessan in med en regnkvällsmysig film, och efter en sommarmiddag á la S & L full med sommarplanering så har stämningen intagits. Nu jäklar ska det bli den bästa sommaren någonsin! 

P&K 

...


Queen of the supermarket.

Det finns så mycket glädje laddat i människorna med studentmössor på huvudet. Så mycket förväntan i deras ögon. Så mycket iver i deras kroppar. Så mycket frihet i deras sång. Åh, jag vill åka bort och utforska världens alla hörn. Jag vill komma hem och ta studenten! Jag vill upptäcka nya sorters känslor och jag vill hitta en anledning att stanna kvar och kämpa.

Efter fina utspring och SötaStephie-firande så väntar nu en mysmyshelg och så juni, juli, augusti - månaderna jag lever för! Grilla, tälta, mysa, bada, träffa nya människor, dansa, skratta, uppleva, mmmmmmmmmm sommar! 

Nu ska jag mysa vidare med Sierra Leon och SATC. Myselimyspuss.

Shoemania and a glass of juice.

Hela dagen har spenderats i sängen, med undantag för skapandet av en blåbärssmoothies och lite mat. Sovmorgon efter en mycket trevlig gårdagskväll med först grillning hemma hos moi, bara njuta av mäniskorna i basgruppens sällskap och god mat. Mårten höll tal, Henke hade skrivit en jättefin dikt och så fick jag ett inramat, superfint foto med två bilder på basgruppen utklädda och så en på mig, följt av en söt "lycka-till-i-staterna"-text från hela basgruppen. Personliga saker är det bästa som finns! Och så var laserdomets entré ett faktum, tjejerna tog täten som lagbildare och körde på rambotema. Första timmen bestod av intensivt dödande, det var blodigt krig! Fjärde timmen låg alla ner och sköt på varandra. Jag ska då aldrig ta jobb som Ms Bond, känns inte riktigt som om jag har de rätta förutsättningarna... Magmusklerna fick jobba hårt av allt skratt och kvällen vart mycket lyckad! Och dagen i sängen har spenderats med filosofiboken. Imorgon ska uppdraget in, skåpet tömmas och mitt sista ph avverkas. Den där läskiga känslan har släppt totalt, jag är bara taggad till tusen. Nu jäklar, det här ska bli den bästa sommaren någonsin! Och imorgon är det bara sex dagar kvar till artonårsdagen, yay! ♥

Nu ska jag fortsätta spendera tid med Kierkegaard och Nietsczhe.... mumma! (Och sedan kan man alltid hoppas på att Sof knackar på med glass & OC! hihi )



P&K


What a feeeling.

Om tre och en halv timma anländer basisarna med ett glatt humör. Det känns så knas att dethär blir det sista vi gör tillsammans. Avni bad om att få min skåpsnyckel idag, tömma mitt skåp och symboliskt lämna skolan. Det känns så... skumt. Men jag är så oerhört laddad! Familjen har fått stränga regler om hur de ska bete sig de sista veckorna innan avresedatum (som faktiskt inte är än på ett tag, jag har en hel svensk sommar att njuta av!). Inget "sista-kvällarna-vi-umgås-på-ett-helt-år"-snack, inga sad feelings.. Det är ju bara tio månader det handlar om?! Det kommer gå så himla fort! Sedan är jag hemma igen! :)

Och nu väntar en underbart härlig avskeds-grillkväll med basgruppen följt av nattspel på laserdome. Imorgon väntar en lång sovmorgon och strängt filosofiplugg. Sedan ska jag vara klar!

P&K

The best is yet to come.


_


Idag är den första dagen på resten av mitt liv.

Det skulle kännas otillräckligt att säga att konserten med Bruce var bra. Det skulle inte kännas rättvist. Mitt konsert-cv har börjat växa allt med åren då jag upptäckt vilken ren livenergi det förmedlar. Bruce är livsenergi. Så mycket mer än bara bra. Vi hoppade på tåget på fredagmorgonen till huvudstaden, checkade in på hotellet, slängde i oss mat och började köa. Väl där träffade vi fyra trevliga kunskapskillar. Och så förgyllde det amerikanska yrvädret vår kväll med gura och gudomlig röst. Efter världens godaste nattsömn upptäckte vi vid frukosten att hotellet vi valt även var populärt bland vår röd-vita grannbefolkning. Danmark hade intagit Stockholm, huvudstaden, på Sveriges nationaldag. Och trots att vi befann oss på hemmaplan inför kvällens match så var marjoriteten danska fan, mmmm -så oerhört frälsta vi är i vårt land...

Vi kunde även konstatera att tiden går så mycket snabbare i Sthlm, vi sprang mellan affärerna. Och lite shopping senare befann vi oss klockan halv åtta hemma igen. Helgen var otroligt lyckad och nu är vi tillbaka i hemstaden. Jessica och jag har tagit en söndagsrepa idag på staden, en korallrosa klänning råkade hänga med hem. Därefter har Deneisé och jag varit duktiga och handlat potatis och beanaesesås i mängder. Bästa basgruppen ska ha avskedskvällen imorgon. Och nu har jag varit duktig och lagt upp några bilder från fredagen, jag är så oerhört dålig på att hinna med det. Och Im inlove with the queen of the supermarket ekar i mitt huvud och jag kan inte sluta sjunga på Dancing in the dark. Speciellt i duschen.


Underbara Lovisa


He's like... born in the USA!

Ja , någon var ju tvungen att försöka stå upp för färgerna som bildar grönt...

P&K

These are better days.

Nu har jag den där spralliga känslan i hela min kropp. Jag kan inte sitta still, vill bara dansa omkring och sjunga med i hans sånger. Nu väntar en ledig helg med en massa mumsigheter. Imorgon förmiddag går tåget till huvudstaden med Lovisa, incheckning på hotell, god lunch och så ska vi köa som riktiga fans (med risk för att vi fastnar i någon fancy butik på vägen dit och blir kvar hela dagen!) Bruce Springsteen på Stockholms stadium, mmmmmmmm. Lördagen i huvudstadens affärer. Söndagen träffa Jessa och så fixa till måndagskvällen med Deneisé då det väntas avskedsfest med klassen! :)

 En underbart regnig torsdag som denna har spenderats i fiosofiboken för att därefter förgyllas av en underbar lunch med Sofie & Ida. Nu ska jag hoppa in i duschen och sjunga vidare, packa & mysa ner mig med en riktigt bra film!

Och jag är barnsligt förtjust i tanken på att vakna upp i morgonbitti! :)

P&K

I wanna guard your dreams and visions.



Linne- Cheap Monday
Jeans - Bik Bok
Jacka - G-star
Espandrillos- Lexington

Varför inte göra som alla andra, om man tycker det är kul? ;)

Ticket to the future.

Inga mer prov, inga mer redovisningar, inga mer föreläsningar. Många "sista" saker, vilket jag inte tycker om. Förvisso kan det fortfarande bli så att jag tar studenten med 92:orna, men efter nästa vecka är det på något sätt här det börjar. Det stora äventyret, livet, valen. Vart vill jag stå om tio år? Vilka vill jag stå där med? Vad har jag lyckats åstakomma? Det jag vet är att jag aldrig, på något sätt och vis ska bli som någon av de alla människor som tycker illa om sitt jobb men som aldrig gör någonting åt det. Jag ska jobba med något som motiverar och inspirerar mig, då är jag inte ett dugg orolig för att pengarna kommer rulla in. 
 
Jag skulle aldrig kunna stoppas i samma kategori som Monica Geller, jag har mer bestämt mig för att ta allt som det kommer, samtidigt som jag vill statuera upp vissa visioner. Nu ljög jag kanske lite, jag har massor av mål och drömmar. Men jag har inte suttit och skräddarsytt min framtid i minsta detallj, jag har bara målat ut vart jag hoppas sömmen ska gå. Därefter ska jag låta slumpen, ödet och tillfälligheterna låta mig sy tröjan efter det mått som känns bäst. Jag kommer liksom hitta min design på vägen. Jag skulle kunna föreställa mig att jag tar ett par år efter USA till att göra allt: ta surfjobbet jag fick i Karibien, extraknäcka som dykledare i Thailand, valla får med lasso i Australien, plocka vindruvor i Frankrike, hoppa bungyjump på Nya Zeeland, springa upp för Eifeltornets trappor eller möjligtvis tävla om vem som kommer först upp - den som vinner bjuder den andre på glass i Italien. Därimellan kommer jag prova på allt mellan himmel och jord, jag kommer att jaga äventyr ett efter ett. Någon gång ska jag bara ta mitt pass och sätta fingret på en jordglob, därefter köpa en biljett och sticka. (Alla vet att man får tre chanser på sig, hur kul är det att sätta fingret på Nordpoolen, huh? Nej, fingertoppskänsla & tre chanser ska det vara!)  Förhoppningsvis hittar jag någon som är lika galen som jag i att resa, prova på saker/sporter och riktigt leva ut. Mm, det ska jag hitta!

Och när jag är klar med mitt "prova-på-allt-som-finns" ska jag plugga. Jag är bra på att plugga, jag må vara tidsoptimist, men när jag har ett mål - då jäklar! Här kan det finnas ett annat alternativ, när jag är inne i mitt "pröva-på-allt-som-finns" ska jag naturligtvis bygga mig en stor kontaktkrets. Någonstans måste man börja, antingen med en klatchig utbildning, jag tror på "kunskap är makt" eller en blandning av "erfarenheter och kontaker" som biljett till karriärsstegen. Jag ska ta mig någonstans, bara jag vill och fokuserar så kommer jag göra det också. Därefter ska jag använda mig av min egenskap att driva och inspirera! Jag skulle kunna tänka mig att bli något inom juridik eller författare eller "något-som-slumpen-för-mig-in-på". Starta eget företag, inom någon lovande bransch - och sedan självklart se till att bli bäst på det jag gör! Förhoppningsvis har jag fortfarande kvar han som är "lika galen som jag" vid min sida, föroppningsvis har han också en massa mål och drömmar samtidigt som han också äger en stark drivkraft. Sedan ska jag ha en massa barn (läs massa som ett par), förhoppsningsvis är de lika kära i thaimat de med (annars finns risk för att jag blir nedröstad),  tycka om att sporta och resa. För här ska vi inte ha några wow-nördar som sitter och lanar nätterna i ända. Oh nej!

Men nu ska jag hoppa i säng och drömma vidare. EN DAG KVAR, FRIDAY I'M INLOVE!!!
P&K




Nobody Ever Really Dies.

Tre dagar kvar. TRE! Jag springer omkring varenda morgon dansandes till hans underbara röst och texter. Magiskt. Galet. Äntligen! Idag redovisades den sista spanskan på ett år, "parterapi" blev vår grej. Och så firades mammi med myskväll & Athena. ♥ Och förresten har jag beställt sol och värme till imorgon med, för den elaka damen på tv säger att det ska regna. Typiskt. Nu ska jag sova bums!

P&K

RSS 2.0