Första Advent ♥


Vi har firat första advent i solstatens kusten med att göra en stor hög svenska pannkakor med sylt och grädde till frukost. Därefter pyntade vi granen och packade ihop vår strandväska och stack till stranden.

Idag har vi varit här i hundratio dagar.  För ett år sedan satt vi och dagdrömde om vart vi skulle hamna, vad som skulle hända och vilka vi skulle träffa. Idag har vi levt hundratio dagar av vår dröm & njuter av allt som äventyret medför. Vi tänker på er och längtar efter er. Men framförallt hoppas vi att ni mår helt underbart bra hemma i vinterkylan.

Kramar,
Louise & Jessica


Louise & Jessica can never be seriösa.

Jag trodde att julrean var det mest stressfyllda, energiutplånande och djuriskt kommerciella kaos man kunde utsätta sig för. Jag är inte bättre än att jag kan erkänna att jag hade fel. Jag har nu upplevt den Amerikanska traditionen Black Friday. Med väskremmen placerad i perfekt vinkel över axeln vari allt låg i utarbetad precision: kreditkorten på sina platser, mobilen i yttersta facket, banan och äpple som effektiva energikällor eller möjligen fina kastobjekt på människor som verkar finna intresse i samma produkter som en själv. Det sistanämnda är dock inte en rekommenderad lösning. Black Friday är fredagen efter Thanksgiving då man officellt förklarar juletidens ankomst och affärerna sänker priserna för att locka kunderna till att börja julhandla. Nog lockades det kunder allt. Klockan 3.30 am bokstavligt talat drog jag upp min sömntuta till bästa vän, slängde på oss kläder och lagade havregrynsgröt (alla vet att det är bästa grunden till en lyckad shoppingdag!) sedan bar det av till Gardens Mall i Palm Beach Down Town med Lacey, Kristen & Debbie. KAOS och vi shoppade tills vi droppade.

Jag fick med mig hem två mysiga vinterkoftor till mina NYC-resor, två tishor, en himmelsk julpyjamas från Victoria's Secret, två klänningar, en plånka och ett par halva vantar, sådana som saknar fingrar (jag kallar dem "shoppingvantar" då man slipper ta av sig dem för att känna på sakerna man ska köpa. Passar väl kalas till NYC? Ibland känner jag mig själv som en liten verbal uppfinnare, jag skulle kunna skriva en hel ordbok med mina orduppfinningar!) Samt inte mindre än... dumdumdumdum... en kamera!

Idag började vi dagen med ett träningspass och en tvåtimmars promenad för att köpa frukt. 8 bananer & 8 äpplen för $2,50 = dryga 17,50 kronor. ÅH JAG ÄLSKAR USA! Och jag kan inte undvika att ställa frågorna 1. Hur ska jag kunna återanpassa mig till det nordiska klimatet? 2. Kommer det någonsin att känna sig lönt att lägga dubbelt så mycket pengar på ett par härliga Nike-skor igen? Nej, jag ska nog ändå ta och överväga starkt att flytta hit i åtminstonde en vintermånad per år, eller möjligen till Australien. Förra veckan hade vi värmerekord för novembermånad och de senaste dagarna har kyliga vindar på ynka 20 grader dragit in över östkusten. Så var och varannan kväll har vi efter kvällsdoppen hoppat i varma kläder, krupit upp i gosiga filtar med en kopp varm choklad i handen framför brasan och sett på en julig film. Supermysigt! Idag köpte vi även en stor amerikansk julgran och det har julpyntats i en härlig takt tillsammans med julmusiken som bokstavligen talat spelas överallt. Visst är det en viss konstig känsla att gå klädd i bikini och känna julgransdoften, men lika härligt känns det att julen faktiskt närmar sig i ryslig fart!

Ikväll åt vi en trevlig middag på Sachi Sushi, vårt favorit hak. Sedan åkte vi hem, gjorde oss en supergod fruktsallad och såg Elf. Julmysigt värre, imorgon är det första advent - herrejösses, här har vi planer på gång! Nu ska vi försöka hinna med att visa alla nyfikna amerikanare hur man firar en svensk jul!

Tack för alla mysiga mail och brev, det värmer så gott & jag svarar så fort jag får tid! ♥

Tänker på er mina hjärtevänner!
Stor puss
Lojsan






GLÄDJE!


Thanksgiving

Min kära skåning ligger en meter ifrån mig, Journeys musik fyller rummet med ljuva toner, mungiporna värker av skratt och jag lever min dröm.

Igår var vi på Kiwi Lime Café och åt en god lunch med Kori & Jacquelyn. Runt tio tog vi en sväng till Starbucks och vidare till Salerno Shore där ett surfband spelade. Vi började denna dagen med en springtur till Indian street, hem och styrketräna och så i den svalkande poolen. Sedan firade vi vår första thanksgiving idag - och det tillsammans under samma tak på andra sidan jordklotet- vårt bidrag till middagsbordet blev svenska köttbullar med LINGONSYLT, vi åt tills vi storkna och låg till största delen av dagen dubbelvikta av skratt åt. Traditionen går ut på att äta mängder av kalkon och annan mat, spela amerikansk fotboll, umgås med familj och naturligtvis, vara tacksam för det man har.

När thanksgiving är över börjar officiellt Christmastime, så nu laddar vi för Black Friday -inatt ska vi upp 3.30 och åka till Palm Gardens Mall med kreditkortet i högsta hugg! Men först har jag lyckats förhandla mig till killning på ryggen! ♥

God morgon Sverige! Och god natt för oss! ♥
Louise

 
Konstigt hur lite lingonsylt kan göra en så glad!


Nej men titta vem jag hittade på Starbucks.


Årets Thanksgivingbild! Dan immiterar The Swedish Chef i Sesame Street The Muppets Show.


Dagens

Frukost: Havregrynsgröt med banan & stekt ägg.

Outfit: Svarta jeans, Kiss-tisha, gladiatorsandaler & stort leende.

Humör: Tipptopp!

Gjort: Bäddat nytt i sängen, städat rummet & skrivit spanska prov.
Musik: Battle Studies, John Mayers nya platta.

Lunch: Kycklingsallad med äpple.

Läser: Cosmo & Eclipse.

Bästa: Min vardag i Florida

Middag: Thaigryta med kyckling

Väder: 30 grader och strålande sol

Kom ihåg: Åka till flygplatsen imorgon klockan 1.15 pm! ♥


och vi kan gå ensamma igenom stan.


Nyduschat litet yrväder på andra sidan Atlanten.

Har varit ute och gått en lång kvällspromenad med vår svarta labrador Emma och sitter nu här nyduschad och lyssnar på Ledin haha, redo för myskväll. Imorgon är det dopparedagen för många häröver - jag började läsa Twilight böckerna för att bevisa att man kan gå igenom fyra böcker utan att få längtan efter att bli biten eller bli beroende. Ha, där fick jag! Imorgon ska vi ett stort tjejgäng på midnattspremiären av New Moon och innan dess ska vi till ihop (inter. house of pancakes) för att äta "frukost". Fredagen har vi ledigt, ohla bahdoubla vad mycket glädje en ledig dag kan innebära! Ska försöka ta och laga ihop något svenskt till middag, för Alex, min organisationsrepresentant tog med sig den efterlängtade Lingonsylten från Ikea. Wihu! Så nu ska jag visa amerikanarna hur man äter riktiga köttbullar med potatis, vilket de tycker åter helskumt och jag - helgott!

Så vad saknar jag ifrån det novembermörka landet i norr? Bubbelvatten, konstigt nog inte populärt i staterna, Lohmanders bearnaise-sås & polarbröd med skinka, ost & gurka. Ah, så gott! Nu ska jag göra en stor melonsallad och se på John Mayers releasekoncert av nya skivan i Beacon Theatre in New York från igår. ♥
 
PUSS & KÄRLEK!
Louise


South Beach, Miami & Lock-in

Hej hallå alla vinterglada svenskar! Är nyss hemkommer ifrån ett såkallat "Seniors Lock in", efter att igår tagit hem segern i årets sista och viktigaste footballmatch mot Jensen Beach så låstes seniorsen in i gymnastiksalen. Där inne sysselsatte vi oss hela natten med att leka lekar, prata, se på film & bara ha allmänt trevligt! Mer amerikansk high school finns inte.

Igår morse begav Debbie & jag oss tidigt, tidigt till Miami Beach där hon skulle på sitt årliga tränings-event. Människor från hela världen och självklart detta enorma land var där - och jag aldrig sett så mycket muskler på en och samma plats- för att inspireras, upptäcka de senaste fitnessverktygen och träningsmetoderna. (Debbie är nu inne på en yogametod som innebär att man står på en surfingbräda i vatten och tränar,  haha jag återkommer med rapport om hur underbart bra min balans klarade den fina utmaningen!) Så klockan sju befann vi oss på ett riktigt fancy hotell på Miami Beach och jag åt en stor och goood hotellfrukost, amerikanska hotell är inte vidare kända för att ha stort frukostutbud -då de flesta inte äter frukost här, och då jag är en riktig frukostmänniska så njöt jag! Åt äntligen macka med skinka på, tre månader sedan sist (!) kan få ett litet sug efter polarbröd med skinka och gurka, mumsmums! Därefter tog jag bussen till South Beach där jag strosade runt i en massa härliga affärer och låg på stranden större delen utav dagen. Hittade en massa sköna svenskar på Quiksilver ifrån Götelaborg. Miami, sex stjärnor av tre!

OCH IDAG ÄR DET FAKTISKT DEN 14:E NOVEMBER, JAG HOPPAS VERKLIGEN ATT NI KLARADE AV ATT FIRA DET UTAN MIG - VI BEHÖVER EN EXTRA DAG ATT FIRA OCH HÄR HAR VI DEN. DEN KOMMER GÅ TILL HISTORIAN! ♥

Nu ska jag försöka få lite sömn innan min representant Alex från Explorius kommer hit för sitt kvartals-möte. Och ikväll står Jackies hus på schemat!:) Hoppas ni har det finfint därhemma (& på GranCan)!♥

LOVE
Lojsaaan


Klarblå himmel



South Beach

Jacqueline!

Kori & I show our Tiger-pride, grrr!


11/11, At least I know I'm free.

Veckan blir så mycket mer motiverande när man har en dag off såhär fint mitt i alltihopa! Det passade perfekt med Veterans' day idag, så, tack alla patrotiska medborgare som har gått ut/är ute i krig för detta härliga land! Igår hade vi minneskonsert i skolans aula. Krigsveteraner gästade, tal hölls, skolbandet spelade hymns tillhörande de olika områderna: Navy, Coast guard, Marines, Air Force & The Army, när dessa melodier framfördes ställde sig elever och lärare som har familjemedlemmar som bidragit i diverse områden upp för att representera sin familj. Mäktigt! At least I know I'm free, listen & enjoy!

Nu ska jag ta tag i min underbara marinbiologi, imorgon börjar vi dagen med ett fint prov!

Och eftersom att det nu officiellt redan är torsdag hos er så GRATTIS MICKE! ♥ Jag önskar dig världens bästa dag, love you!


PUSS


God natt Florida, God morgon Sverige!

Tre fina månader har spenderats i landet häröver på andra sidan jordklotet, helt galet vad tiden sticker iväg! Imorgon är det Krigsveteranernas dag, vilket innebär ledighet. Jag vet så väl om att min kropp behöver sina sovtimmar, ändå ska jag hålla på och trotsa med att vara vaken in i det längsta. Men kände att jag behövde ta tag i att svara på lite mail och uppdatera mig lite om vad som händer därhemma, hänger inte längre med i alla människor och händelser - men det är väl ett gott tecken på att jag fokuserar på rätt saker antar jag! :) Ikväll var det säsongens sista volleyball-game och vi vann stort! Go tigers! Vartefter jag, Kori, Jac, Jillian & Kristie åkte till Coldstone - ett trevligt ställe där man väljer glassort och så tillbehör såsom strössel/twix/butterfingers/chocholatechip/nötter etc och detta knådas ihop till en liten fin godsak. Mums så onyttigt amerikanos, valde dock en mango/ananas-smoothie! Sedan satt vi ute och njöt av de fläktande palmerna, känns så underbart att kunna njuta av varma novemberkvällar som om man vore på permanent semester. Att bara behöver slänga på sig ett par shorts och linne och sticka ut. Det är underbart!

Och nu har jag legat framför datorn på min fina säng, ätit svensk kexchoklad och lyssnat på Melissa Horns ljuva stämma, tycker väldigt mycket om hennes nya platta! Och faktiskt ska jag vara duktig nog att krypa ner under täcket, imorgonbitti är mitt morgonschema att springa innan solen blir för het, simma ett par längder i poolen, äta frukost till O.C., laga lunch till mig & Kori som kommer runt tolv, därefter ska vi åka till lite surfshops runtomkring staden. I samma kategori som tattuerings & Hilfiger-syndromet (gör man en tattuering vill man göra två, och köper man ett TH-plagg vill man gärna ha ett till) däri ligger även surfing. Hela ens existens får som en litet ständigt sug att alltid vilja åka till stranden och lägga sig på den blöta brädan för att paddla sig ut.

Nu ska jag krama kudden och drömma mig bort. Och för flera av er står föreläsningar och jobb på schemat om bara ett par timmar, ha världens bästa dag!  ♥

With Love,
Louise

Sunday November 8, Florida's Eastcoast

I fredags morse började vi dagen med pep-rally, vilket innebär att vi alla går ifrån våra klasser och samlas i the Gym. Alla klasser var for sig, det är en speciell känsla att kliva upp på "seniorläktaren" och känna skolbandets trumrytm få marken under att vibrera. Sedan börjar Eye of a tiger spelas och stämningen lockar fram glädje ända ut i fingertopparna, på alla - redneck som sportjerk. Skolbandet (100 pers) kör på med vår skolas pep-låt och alla gör Tigerdansen och sjunger med. Maskottarna springer runt, cheerleadingteamet kastar upp varandra i luften och bygger pyramider, alla målar sig gula och blå... Hur ska jag förklara den magiska stämningen? DETTA ÄR HIGHSCHOOL, YOU JUST GOTTA LOVE IT! Misch, Kori & jag åkte sedan och åt breakfast... pancake med chocholate chip, goodie!

Igår morse kom Konrad, Freja & Kajsa, min syssling och hans två döttrar, och hämtade upp mig. Vi åkte igenom Jupiter Island och tittade på bl.a. Tiger's och Ralph Laurens hus, skulle kunna tänka mig att ha ett fint litet vinterhus där haha! Det får nog bli ett av mina mål, jag ska bli en av alla "snowbirds" som nu fyller vår underbara kust under vinterhalvåret. Vi åkte hem till deras supermysiga hus i Tequesta - Jupiter och plockade upp brädorna, åkte till en italiensk delistore och inhandlade superfräscha paninis och fruktsallader, vartefter det bar av till Jupiter & Juno Beach. Då vi har en tropiskt storm påväg i vår riktning så har badmänniskorna dragits sig ifrån stranden och surfarna intagit de blöta vågor. Konrad kitesurfade och jag surfade medans Freja & Kajsa byggde sandslott. Min plan var att faktiskt ta lite kort under dagen men efter ca tio minuter på stranden så gick min älskade kamera sönder då den fick en flygande surfingbräda på sig... Hm, så nu får vi se om det blir en extra rolig kostnad att lägga pengarna på en ny eller om den faktiskt går att laga. Imorgon har jag varit här i nittio dagar, fråga mig inte vart alla nummer och datum kommer ifrån -det bara sitter i mitt huvud omedvetet.

Nu ska vi ta och gå igenom lite småsaker som göra detta stora land så bra: Drivkraften (har kommit i underfund med att tävlinginställningen kommer ifrån uppfostran: vi tävlar i skolan -hela tiden, ALLT är en tävling!), biofotöljerna är underbart sköna och bakåtfällbara, de flesta är väldigt artiga, många är serviceinriktade, det är billigare, folk är inte rädda för att diskutera, alla glassorter, möjligheterna, International House of Pancakes. Helt osammanhängande fick ni en liten inblick i små fina saker som jag har hittat härborta, Louise reserapport fortsätter...  

Nu ska jag göra en STOR fruktsallad och falla in i en bra bok.
LOVE


Surf'n the U.S.A

Konrad is preparing for the second round of kiting.

Me & Freja are taking a break from surfing & sandcastle-building.


05.11.09

Hade precis ett LÅNGT samtal med min bästa Yankee Jessa! Längtar så att jag blir galen! ♥ Och på tal om New York så vann NY Yankees World Series igår, vilket har varit dagens stora samtalsämne. Sport är minst sagt en viktig del av den amerikanska vardagen, jag kan inte klaga - jag älskar det! Imorgonbitti är det pepprally och så frukost på Starbucks med tjejorna. Fick ett mail idag där ni berättade det snöade hemma, vi har nu såhär på kvällskvisten 23ºC och vet ni vad? Julen närmar sig! Mumsfilibabba! Så, nu ska jag komma i lite vinterstämningen genom att tappa upp ett bad och tända upp en massa ljus! Imorgon väntas en trevlig kväll ute och lördagen ska spenderas i Jupiter hos Konrads familj! Kanske tittar in hos Tiger och Elin, får väl se vad som hinns med hehe. :)

LOVE!


5150 South East Sterling Circle
34997 Stuart
Florida USA

♥ 


Love.





Hitta minsta solglimt,
men göm den inte i din ficka
utan njut av dess värme.
Och hoppas att du
med din vilja och tro
kan få den att växa ur mörket
och bygga upp en värld av ljus.

Uppskatta varje minut,
och framförallt varandra.


Lycklig.

Sitter här alldelles glad i hela kroppen, fylld med kärlek! Helt rörd i hjärtat. Idag fick jag ett paket från världens bästa familj fyllt med svenskt godis av alla sorter (lösgodis!), tidningar och brev från en hemskt massa kära människor hemifrån! ♥ Det var inte bara ett paket fyllt med godis, det var ett paket fyllt med kärlek -ett paket fyllt med en bit av "home".  Jag älskar er så fruktansvärt mycket, min underbara familia! Och så tack Anna, Kamil & Martin, ni är underbara!

Detta bloggande är ju delvis en del utav mitt & Jessas projektarbete, men om jag ska vara ärlig så har tiden inte riktigt räckt att uppdatera lika ofta som planerat. Ni vet att jag som människa tycker om att planera och här händer saker varje dag! Och det är ju så det ska vara?! Men på efterfrågan om uppdatering så kommer här en kort liten update från Staterna. Jag trivs så otroligt bra här, jag har fått vänner för livet -träffat otroligt intressanta människor och upplevt så mycket mer än jag någonsin kunnat föreställa mig! Dethär är bland det absolut bästa jag någonsin har gjort! Hemlängtan landade mer eller mindre en dag för 1,5 månad sedan och försvann illa kvickt. Självklart finns en längtan efter min underbara familj och världens bästa vänner, men dethär äventyret är ju nu. Jag har hela livet på mig att spendera med er!:) Mina classes går väldigt bra, det är roligt framför allt! Jag har börjat få mer kontakt med surfkretsarna här omking, jag tycker väldigt mycket om det stuket av människor, de lever livet i "Florida-takt" och är inte sena med att bjuda in till fester, middagar eller bara fånga vågor in the sun. Och letar nu efter en klatchig bräda, behöver en egen nu!

Varje gång ett brev hittar in i brevlådan så blir mitt hjärta varmt, tack för dem allihopa, ni är underbara! :)

Dan fyller år idag så nu blir det mysmiddag! Sedan ska jag krypa ner under mitt täcke med en Marabou och läsa mina brev & se på Playa del Sol. En liten bit av Sverige, en liten bit hemifrån! :)


En bit av alla godsaker som världens bästa familj skickade!

With Love,
Louise


Weekend in Halloween-land.


Lyssna på låten samtidigt som ni läser, lite lätt halloweenstämning... buu

And I wonder why nobody can take me serious...



Horrorhouse in a close neighborhood.

Kor, me & Jac, wednesday.

Jag har överlevt helgen i Halloweenland. Inte för att amerikanare på något sätt firar dn högtiden, haha... Redan när jag kom hit i augusti så fanns det ett hus i ett nära bostadsområde som hade trädgården full med gravstenar, självklart har jag och Hunter hållt detta hus under utvecklingens uppsikt och däruppe har ni resultatet! Kristen var hemma under helgen och igår åkte vi till en lokalkänd restaurang under en av broarna för att äta födelsedagslunch då Dan fyller år i veckan, vi tog därefter en lång promenad i hamnen, pratade och delfiner gjorde oss sällskap. Sedan åkte vi hem och hade en helt hemskt underbar afton med god mat och oräknika mängder skratt! Ni vet hur mycket jag avskyr skräckfilmer, jag såg fem stycken (!!!) igår - kan ni förstå vilken inverkan the yankes har på mig?! Galet!

Vi har även haft en vecka som gått, mina fyra mid-terms prov gick kanon och i torsdags spenderade jag natten med Kori & Jacqueline vartefter vi hade fredagen ledig och åkte till stranden. November - och bara ett samtal och en handuk ifrån så finns stranden runt hörnet. Hur kan man inte kära ner sig i denna plats?!

Idag har jag dessutom gjort svenska pannkakor med jordgubbsylt & grädde, inte riktigt som mormors smarriga men mumsåmys! Nej, nu har jag pratat på alldelles förmycket och har bråttom ut!

Tjugotredagar♥

With Love,
Louise

RSS 2.0